Прогноза за времето - 12 декември (сряда)

5804
Прогноза за времето - 12 декември (сряда)
Снимка: Thinkstock

Днес облачността над страната ще е променлива. Само на отделни места в часовете преди обяд в планините и в Североизточна България ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който вечерта в повечето райони ще стихне. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, по-високи по морския бряг; максималните ще са между 2° и 7°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта вече ще е по-високо от средното за декември. Над Черноморието облачността в сутрешните часове ще е значителна и на отделни места по северния бряг ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в сутрешните часове, когато на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е минус 1°, на 2000 метра – около минус 8°.

Ще има ли сняг на Коледа и Нова година?

С какво време ще посрещнем празниците? Отговорът даде климатологът Георги Рачев. По думите му истински снежна ще е Kоледата само за те...

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от югоизток. От югозапад ще се появи висока и средна облачност, която до вечерта ще се увеличава и вплътнява. Привечер и през нощта срещу петък ще започнат нови валежи, предимно от сняг, които през деня в петък със затопляне ще преминат в дъжд. Валежите ще са на повече места в Южна България и ще са предимно слаби; до вечерта почти навсякъде ще спрат. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°, максимални – между 2° и 7°. В събота вятърът ще е от изток-югоизток. Облачността ще бъде предимно значителна, но над западната половина от страната ще има и временни разкъсвания и намаления. Там ще бъде почти без валежи, а на места в Източна България и Родопите ще превалява слабо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Подготвят промени в Закона за пазарите

"На прав път към Шенген": Стоянов показа на германския вътрешен министър как пазим границите

Времето утре - 16 април 2024 г.

"Избираме заедно": ЦИК започва разяснителната кампания за изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com