Прогноза за времето - 28 октомври (понеделник)

5169
Прогноза за времето - 28 октомври (понеделник)
Снимка: iStock/Guliver

През нощта над по-голямата част от страната бе ясно. След полунощ на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав отново се образува мъгла, на места - ниска слоеста облачност. Това съобщи за Агенция "Фокус" Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес ще е предимно слънчево, в източната половина от страната - с разкъсана висока облачност. До обяд мъглите ще се разсеят и видимостта ще се подобри. Ще бъде почти тихо, в Дунавската равнина със слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са от 1° до 6°, максималните - между 19° и 24°, по-ниски в районите с по-трайна мъгла.

Прогноза за времето – 27 октомври (неделя)

Днес в повечето райони ще е слънчево. До обяд мъглите ще се разсеят и видимостта ще се подобри. Ще бъде почти тихо. Минималните темпера...

Атмосферното налягане ще е близко до средното за октомври и ще продължи бавно да се понижава.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд на места с намалена видимост. Ще духа слаб предимно източен вятър. Максимални температури 17-20°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Във вторник все още промяна на времето не се очаква. Ще остане топло за сезона, в повечето райони - и слънчево, само на отделни места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав в часовете след полунощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

Прогноза за времето - 26 октомври (събота)

Днес ще бъде слънчево с максимални температури между 21 и 26 градуса. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Гео...

В Дунавската равнина ще се появи слаб северозападен вятър, а над страната - и разкъсана висока облачност. Максималните температури ще са над 20°, сутрешните ще са без особена промяна.

През нощта срещу сряда облачността ще се увеличи, на места в Северна България ще превали слаб дъжд. Вятърът навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух. В сряда ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде умерен. Температурите ще продължат да се понижават, като в североизточните райони максималните ще останат под 10°, в останалата част от страната ще бъдат между 12° и 17°.

В четвъртък вече навсякъде дневните температури ще са предимно между 7° и 12°. Все още на места ще има и слаби превалявания, в планините над около 1500 м ще вали сняг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг
Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Времето не е подходящо за туризъм, тъй като облачността е много ниска. Това съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).  Още: Внимание:...