Прокурор изваден мъртъв от язовир "Кърджали"

23714
Прокурор изваден мъртъв от язовир "Кърджали"

Зам.-окръжният прокурор на Смолян Христо Василев е изваден мъртъв от язовир Кърджали. Водолазен екип е открил трупа му в 7,15 часа тази сутрин в района на ардинското село Китница.

51-годишният Василев бил там на риболов в понеделник. За последно се чул с близките си по телефона около 10 часа, след което спрял да отговаря.

Късно снощи е подаден сигнал в Районното полицейско управление в Ардино за изчезналия. Незабавно са били организирани издирвателни действия, уточняват от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.

Един от районните инспектори най-напред открил автомобила "Сузуки", а след това на брега били намерени дрехите и въдицата на мъжа. По първоначални данни най-вероятно той се е подхлъзнал и паднал във водата. Няма улики за насилствена смърт. Трупът ще бъде транспортиран за аутопсия в кърджалийската болница. Районът е отцепен, очакват се разследващи от столицата.

Инцидентът е станал в района, където река Арда се влива в язовир "Кърджали" край село Китница, Ардинско, недалеч от моста. Василев бил известен сред приятелите си като страстен риболовец, а тъй като в момента бил в отпуск, вчера се отправил към скалистия бряг на реката до селото. Не се прибрал у дома до късно вечерта, тогава съпругата му алармирала приятели за изчезването му.

Mиньор загина при инцидент в рудник на Горубсо – Мадан

42-годишен миньор загина при инцидент в рудник „Крушев дол” на „Горубсо – Мадан”. Това съобщи за Агенция ...

Окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров, който следобед потегли за мястото на трагедията, отказа информация с уточнението, че говорителят на институцията Димитрина Делчева ще уведоми медиите. Тя обаче също предпочете да мълчи, тъй като според нея близките на загиналия още не знаели за кончината му.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com