X
 
 

Ректорът на Художествената академия подаде оставка

825 2
Ректорът на Художествената академия подаде оставка
Снимка: БГНЕС
Проф. Николай Драчев е подал оставка като ректор на Националната художествена академия по време на днешното заседание на Академическия съвет, съобщиха от пресцентъра на висшето училище за БНР. Една от причините е, че преподавателите не са получавали заплати за ноември и декември.

"Тази оставка все пак трябва да бъде приета от Общото събрание, насрочени са избори за 15 януари, но в момента разсъждаваме върху различни възможности за излизане от тази кризисна ситуация. Имаше много тежко тричасово обсъждане, което в крайна сметка не изясни много нещата. Остават много повдигнати въпроси. Няма яснота в отговорите и затова мисля, че логично се стигна до тази ситуация", коментира Проф. Петер Цанев, член на съвета.

Слави Трифонов поиска оставката на Ангел Джамбазки

"На 7 декември КАТ са заловили евродепутата Ангел Джамбазки да кара пиян. Резултатът трябва да е следният: Тъй като Ангел Джамбазки е е...

В Академията вече е сформиран кризисен щаб за решаване на проблемите в нея, както и комисия от представители на Академичния съвет, която ще проведе среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той от своя страна съобщи, че до проблемите със заплатите се е стигнало, защото финансови средства за тях са били използвани за плащане на ремонти.

Вълчев вече е назначил проверка в Академията.

Предстои избор на нов ректор на 15 януари. Дотогава Академията ще бъде управлявана от заместник-ректора доц. Бойка Доневска.

ВСС прие оставката на Сотир Цацаров *

Единодушно с 20 гласа "ЗА" пленумът на ВСС прие оставката на Сотир Цацаров като главен прокурор. Самият Цацаров не е присъствал на засе...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    При повече професори, отколкото студенти, няма как да има заплати за всички! ХА винаги е била хранилка за некадърници!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Плямпаш без да имаш представа от ХА и нейните преподаватели.
    : 0 !