Щетите от взрива край Езерово ще бъдат поети от "Газтрейд"

22198
Щетите от взрива край Езерово ще бъдат поети от "Газтрейд"

Фирмата "Газтрейд", чиято цистерна с пропан-бутан се взриви в сряда (14 август) и рани 12 души, един с опасност от живота, ще покрие щетите от материалните поражения от инцидента. Това заяви собственикът на "Газтрейд" Милчо Василев пред "Стандарт".

Ще бъдат обезщетени финансово и семействата на пострадалите, увери Василев. Създадена е организация за кръводаряване, в която са се включили 70 служители от базите на фирмата в София, Пловдив и Варна. Кръвният център в морската столица е с дежурен екип в събота от 9:00 до 13:00 часа, въпреки че в почивните дни не работи с кръводарители, каза шефката му д-р Жанина Йорданова. Вчера до обяд 50 души дариха кръв. Според д-р Йорданова за пострадалите в първите дни след инцидента е най-необходима кръвната плазма.

Виж как избухва цистерната край Езерово

"ВарнаУтре" качи в YouTube видео от момента на избухване на цистерната. Двама от пострадалите при взрива край Езерово са в реанимация....

12 души, от които 7 пожарникари, бяха ранени в сряда при мощните експлозии на двете цистерни. Ударната вълна беше страшна, споделиха пострадалите огнеборци. При тях в болницата бяха главен инспектор Стоян Стоянов, зам.-шеф на Областната служба на Пожарната, и началникът на втора районна служба Димитър Янев, който ръководеше акцията при експлозията на втората цистерна.

Шефовете на пожарникарите дойдоха да видят момчетата и да съберат сведения за оформяне на документацията по станалата злополука. Имаме дух, ще се оправим скоро, каза 45-годишният Трифон Трифонов. Той е с бинтовани ръце.

В понеделник ще бъде направена операция на Пламен Стоянов, управител на петролната база на "Газтрейд", където гръмнаха цистерните. Той е с 25% изгаряни, още е в реанимация, но в стабилно състояние. Хирургическа интервенция с автопластика предстои и на Красен Костов - с 21% изгаряния, и на Димитър Димитров - с 15%. Това каза д-р Йоланда Заякова, завеждаща клиниката по термични травми. Продължава да е критично състоянието на 60-годишния Минчо Павлов, който е с 95% изгаряния. За да поддържат жизнените му функции докторите му преливат всеки ден по 4 литра кръв и плазма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com