София дава още два милиона лева за снегопочистване

6051
София дава още два милиона лева за снегопочистване

С два милиона лева повече ще са парите за зимно почистване в столицата, реши в четвъртък градският парламент. За януари и декември от първоначално предвидените близо 13 милиона лева за разбиване на лед в град са похарчени около 10,5 милиона лева, обясни кметът Йорданка Фандъкова. За не свършена работа обаче от почистващите фирми са удържани 1,5 милиона лева, предаде АСН.

В размер на 400 хиляди лева пък са глобите наложени на дружествата.  Освен с двата милиона лева за зимно почистване, бюджетът на София набъбва с още 200 хиляди лева. В приходната част те са заложени да се съберат от такса куче. Планира се парите да отидат за строителството на приюти за бездомни животни. Така бюджетът на столицата е около 1,5 милиарда лева за 2012 година.

Столичният общински съвет го прие след близо три часа дебати. Накрая "за" се обявиха 38 общински съветници, а "против" 20. Отрицателен вот дадоха общинарите от БСП и ДСБ. НОрмално е опозицията да отправя упреци. Истината е, че това е реалистичен бюджет, заяви Фандъкова. Тя подчерта, че продължава да се спазва строга финансова дисциплина.

Продължаваме изграждането на интегрирана система за битови отпадъци, има осигурено финансиране за саниране на девет училища, ще се строят нови осем детски градини и т.н. По думите на кмета важното е, че гражданите няма да се натоварват с повишаване на данъци. Основен приоритет в бюджета са екологията, транспорта и образованието.

Ще се намалят административните разходи. Има и други сектори, в които парите спрямо миналата година ще се понижат. Това обаче няма да попречи на предвидените дейности, каза още Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...