"Софийска вода" лъже столичани с цената на водата

8998
"Софийска вода" лъже столичани с цената на водата
Причината е, че монополистът не спазва тотално концесионния си договор, което е причина софиянци да плащат повече за вода

„Софийска вода" за 10 години показа, че няма никакви компетентни, отговорни решения по отношение на изпълнението на концесионния си договор. Това каза в интервю за КРОСС инж. Петко Петков, който е бил начело на общинска фирма „Водоснабдяване и канализация"- София, 25 години.

"Концесионният договор от 1999 година предвиждаше за миналата година загубите да бъдат 25,6%, а те отчетоха за миналата година 60, 38%, поясни инж. Петков. Физическите загуби на вода не са повече от 30%, а всичко останало са икономически и търговски загуби, за което основна отговорност носи „Софийска вода", уточни експертът.

"Софийска вода” временно прекъсва водоснабдяването в някои райони

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои райони на столицата днес, съобщиха от компанията. Във връзка ...

Той поясни също така, че няма никакъв контрол, както от страна на държавата, така и от страна на Столичния общински съвет, върху дейността на „Софийска вода". Инж. Петков е категоричен, че направените инвестиции са абсолютно неоправдани, защото те не са довели до никакъв положителен резултат, който да бъде усетен от столичани.

„ДКЕВР не упражнява никакъв контрол, съветниците не проявяват заинтересованост. Контролът за инвестициите е занижен. Само средствата, които се отчитат като инвестиции за тези 10 години, са около 500 млн. лв., без да се смятат инвестициите, които бяха от предприсъединителните фондове и тези, които са от европейските фондове. Така че с тези инвестиции не се показва никаква ефективност по отношение на тяхното влагане", каза Петков.

Инж. Петков каза също, че около „Софийска вода" има много корупционни сделки, които обаче се доказват изключително трудно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com