Специализиран транспорт за хората с увреждания до изборните секции

3361
Специализиран транспорт за хората с увреждания до изборните секции
Снимка: Thinkstock

Столичната община осигурява специализиран транспорт за хората с увреден слух и със затруднения в придвижването до изборните секции.

Заявки се приемат до 18.30 часа на безплатен телефон 904 13 51 с код за София 02 и на телефон 0 800 20 720. Повече подробности, за това как могат да гласуват хората с увреждания, обяснява Юлия Ненкова от Столичната община, предаде БНР:

Осигуряват автомобил за хората с увреждния в деня на изборите в Търговище

Специализиран автомобил ще извозва хората с увреждания да гласуват в Търговище, информира Topnovini.bg. От там уточниха, че гласоподав...

"Тези избиратели могат да гласуват и в избрана от тях подходяща секция на територията на Столична община. Избирателят трябва да удостовери самоличността си с документ за самоличност при секционната избирателна комисия. Тези избиратели трябва да попълнят и декларации по образец, че не са гласували и няма да гласуват на друго място. Когато избирателят е със затруднено зрение или има затруднения с придвижването, което не му позволява да извърши сам необходимите действия при гласуването, председателят на комисията може да разреши гласуването да се извърши с помощта на придружител, посочен от избирателя".

Хората с трайно увреждане, което не им позволява да упражнят правото си на глас в изборната секциия и са подали заявление до 19 октомври, ще бъдат посетени от избирателна комисия, за да гласуват в дома си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com