Юни ще ни изненада с температури между 31 и 36 градуса

5504
Юни ще ни изненада с температури между 31 и 36 градуса

Над по-голяма част от страната днес ще преобладава слънчево време. Главно над Западна България, около и след обяд, ще има купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, но само на отделни места. Максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса, за София около 21°, предаде Стандарт нюз.

Очакват ни горещини през месец юни но и валежи на отделни места. Максималните температури през месеца ще бъдат между 31 и 36 градуса. Между 8˚ и 13˚ ще бъдат най-ниските температури. Месечната сума на валежите ще бъде близка до нормата. Очаква се валежите да бъдат неравномерно разпределени.

Хем мокро, хем студено

В страната ще прониква по-хладен въздух, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В ранните сутрешни часове, още...

Условия за валежи ще има в началото на месеца и около 9-12-ти юни. Между тях ще има относително по-стабилно време. Ще бъде предимно слънчево, валежите ще са по-локални, а дневни температури – по-високи. Само през първите дни на месеца ще бъде относително по-хладно. Повишена вероятност за краткотрайно захлаждане има и през третото десетдневие.

Юни ще бъде и най-дъждовният месец за по-голямата част от страната. Обикновено дните с валеж са от 7 до 10, а в 2-3 дена валежът е повече от 10 mm. Средната месечна температура за по-голямата част от страната ще е между 18 и 21˚. Поо долината на р. Струма може да очакваме около 22˚, за високите полета – между 16 и 18˚. За планините – между 7 и 12˚.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com