Усложнена остава пожарната обстановка в страната

6660
 Усложнена остава пожарната обстановка в страната

Пожарната обстановка в страната остава усложнена. Само до 18 часа днес огнеборците са реагирали на 260 сигнала за произшествия.

Към момента на територията на страната има действащи 55 пожара. Само за 18 часа в пожарните служби са получени 10 лъжливи повиквания. В късния следобед възникнаха два нови сериозни пожара – на територията на област Ямбол и край Драгоман.

Съобщението за огън, обхванал борова гора край ямболското село Раздел, е получено около 15 часа. Веднага на място са изпратени 3 пожарни екипа, 15 гранични полицаи и 20 служители на горското стопанство. Два часа по-късно в помощ на гасаческите групи се включва и летателна техника. Към момента огънят е обхванал 400 дка иглолистна гора и се развива към землищата на селата Вълча поляна и Голям Дервент.

Час по-рано на тел. 112 е съобщено за възникнал пожар в сухи треви и борова гора в землището на драгоманското село Драгоил. В борбата със стихията незабавно се включват пет пожарни екипа, 30 служители на Гранична полиция и горски работници. Към 18 часа площта на пожара е около 200 дка. и се развива на фронт от 1 км западно от Драгоман.

Овладяна е огнената стихия на територията на община Средец, между селата Вълчиново, Синьо Камене, Сливово и Гранитец. В локализирането на пожара участват 8 пожарни екипа, полицаи, горски стопани, служители на общината и доброволци. Огънят е обхванал около 80 000 дка сухи треви и гора. Няма непосредствена опасност за населените места в района.

Локализиран е и пожарът в местността "Бели бор" в Рила. И днес на терен работиха 130 пожарникари, войници и горски служители. Огънят е изпепелил около 1500 дка треви, храсти и борова гора. За поредна нощ гасаческите групи ще осигурят наблюдение по периметъра на пожара.

Редактор: Петър Проданов

Румънски пожар за малко не подпали Силистра

Румънски пожар за малко не подпали Силистра снощи. Пламъците тръгнали от взривила се газова бутилка в столова, собственост на винзавода...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com