В областите Хасково и Смолян е въведен код "червено"

7250
В областите Хасково и Смолян е въведен код "червено"
Най-тежка е обстановката на територията на област Хасково

В областите Хасково и Смолян е въведен код „червено”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Най-тежка е обстановката на територията на област Хасково.

Цветанов: Най-важното е да се възстанови нормалния ритъм на живот

Вицепремиерът Цветан Цветанов, който е на мястото на инцидента в село Бисер, заяви пред БНТ, че от утре започва описването на щетите на...

В района на с. Бисер, община Харманли продължават спасителните действия.

Прекъснато е движението на жп транспорта в участъците Раднево - Любеново, Симеоновград - Харманли и Харманли - Свиленград - Любимец. Овладяна е ситуацията с яз. Орешец, като към момента се изпускат контролирано водни обеми.

Язовир „Ивайловград” продължава да прелива с водно количество 164 куб. м. в секунда от преливника и 269 куб. м. в секунда от ВЕЦ. Продължава контролираното изпускане на водни маси от язовир “Студен кладенец”. Отворена е една клапа на язовира и се изпускат контролирани водни количества - 244 куб.м. в сек. и 269 куб. м. в секунда от ВЕЦ.

Продължава да прелива язовир Книжовник в района на Стамболово, област Хасково, като притокът му намалява и изпусканите водни маси намаляват до 30 куб.м. в сек. Очаква се преливането да бъде преустановено през нощта.

Язовир “Тракиец”, област Хасково, се изпуска контролирано през напоителните канали.

Язовир "Студен кладенец" прелива

Около 200 кубични метра в секунда се изливат от язовир "Студен кладенец" от 17:00 часа насам, отворени са две от деветте клапи на съоръ...

Отменено е бедственото положение в общините Златоград и Неделино.

В области Кюстендил, Пазарджик и Видин вали обилен сняг.

Вдига се нивото на водата /1.60 м/ в квартал Гебран на Свиленград. Предприемат се мерки за въвеждане на допълнителна високопроходима техника в града. При необходимост се извеждат хора от застрашени участъци.

Пътят „Хасково - Свиленград” е затворен за движение в участъците от Любимец до Свиленград и от Харманли до Любимец поради наводняване. Движението е пренасочено по АМ „Марица”.

От 18 часа е спряно пропускането на всички автомобили през ГКПП-Капитан Андреево, поради заливане на пътен участък от р. Марица. Потокът е насочен към ГКПП Лесово.

ПОМОГНЕТЕ!

Загинали. Изчезнали. Десетки домове под вода. Отчаяни хора на улицата. Опустошителен потоп в село Бисер. БНТ започва дарителска кампан...

В община Момчилград са затворени 2 моста - за с. Седлари и с. Загорско. Подкопани са основите на мостовете и е прекъснат пътят за туристическата хижа в с. Нановица, няма хора.

В област Ямбол е скъсан язовир между селата Окоп и Кукорево, щети и пострадали няма. В с. Овчи кладенец, община Тунджа, са наводнени мазетата на къщите. Няма пострадали.

Без изброените, останалите значими язовири на територията на страната, стопанисвани от НЕК и Напоителни системи имат около 30% свободен обем, като могат да поемат допълнителни количества водни маси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...