В Североизточна България се очаква ураганен вятър

6878
В Североизточна България се очаква ураганен вятър
В район Нови Искър на пътя от с. Световрачене към с. Гниляне е станало пътно - транспортно произшествие между три автомобила

Спират се товарните автомобили над 10 тона на територията на страната. Към момента затруднения с трафика има в столичните квартали "Хладилника", "Борово", "Бъкстон", "Красно село", както и по бул."България".

В район Нови Искър на пътя от с. Световрачене към с. Гниляне е станало пътно - транспортно произшествие между три автомобила. Ситуацията се усложнява от паднал ТИР на Околовръстен път и пресечката за с. Гниляне. На мястото има екип на "Пътна полиция". Ще бъдат пуснати допълнително две мотриси по линия на трамвай №7, съобщиха от Столична община. Поради зимната обстановка гражданите да използват личните си автомобили само с необходимото оборудване.

От „Борово”, „Бъкстон”, „Красно село” до центъра се стига за два часа

Огромни задръствания са се образували на много места в София. От кварталите „Борово”, „Бъкстон”, „Красно...

Автомагистрала "Люлин" е затворена поради мъгла и снегонавявания, продължават да бъдат затворени пътищата от републиканската пътна мрежа в областите Русе, Шумен, Разград и части от Силистра. В цялата област Плевен товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета да се движат задължително с вериги.

На тел. 112 са получени сигнали от лица от Свиленград, които искат съдействие за евакуиране от наводнени жилища. Информацията е предадена на службите за спешно реагиране за отношение. В кв."Гебрен" е започнала евакуация на граждани от наводнени жилища.

Язовир "Ивайловград" продължава да прелива с водно количество 269 куб. м в секунда от преливника и 270 куб. м в секунда от ВЕЦ. Продължава контролираното изпускане на водни маси от язовир "Студен кладенец". Изпускат се контролирани водни количества - 234 куб.м. в сек. и 143 куб. м. в секунда от ВЕЦ.

Дунав мост вече е затворен по разпореждане на властите и от България, и от Румъния до второ нареждане и не се пропускат никакви превозни средства. ГКПП "Капитан Андреево" е затворено за движение на МПС. Остава движението през ГКПП "Лесово", ГКПП "Кардам" и ГКПП "Силистра". По данни на МТИТС на гара Владая са спрени двата влака: София – Кюстендил и Кюстендил – София, поради замръзване на електрическите мотриси. Изпратен е локомотив да ги подпомогне при раздвижването им. В района на Владая има силен снеговалеж.

Русе заличен от картата

Поради силно снегонавяване се затварят всички пътища в област Русе.   Забранява се движение на товарни автомобили в област Разград, по...

По информация на "ЦДУ - ЕСО" АД – аварирали са следните електропороводи: 400 kV "Одрин"-извършва се обход. Поради силен вятър са изключени 110 kV електропроводи "Електровоз", "Сатурн" и "Спартак". Няма лишени консуматори, поради тяхното изключване. По информация на ЧЕЗ - Авария СрН София - град - Подстанция "Кр. село", Извод "Момина скала" от 00:28 ч. на 07.02.2012г. без електрозахранване са хижите: Офелиите", Острица", "Трендафила", "Звездица" и "Адвокатите". По информация на "Е.ОН БЪЛГАРИЯ МРЕЖИ" АД - в момента няма селища без електрозахранване. По информация на BG-EVN "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ" АД Без електрозахранване са общо 205 населени места / 6500 абонати /. За отстраняването на авариите работят 30 екипа на дружеството. Аварийните екипи на всички дружества работят в координация с екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" по разчистването на пътищата и просеките в районите на авариралите ел. проводи и населени места. По информация на "Топлофикация Бургас" ЕАД поради липса на напрежение топлофикацията не работи от 06.26 часа. В момента се работи за подаване на напрежение от друг източник.

Общо 51 микроязовира в Кърджалийско преливат, само в община Момчилград броят им е 30, ситуацията с язовирите обаче е овладяна. По данни от кризисния щаб в Кърджали поради обилния снеговалеж има затворени пътни участъци и междуселски връзки в общините Кърджали, Кирково, Джебел, Момчилград и Крумовград. Четири крумовградски села са напълно блокирани от снега, в този район са затворени 12 пътни участъци, а мостът в село Горна кула е скъсан. 4 села там са без електроснабдяване и 3 в Кърджалийско. От вчера 8 селища са без вода.

Продължаващият снеговалеж и вятърът създават предпоставки за навявания в целия регион на Търговище. Ситният сняг допринася за намаляване на видимостта. Въпреки тежката обстановка към момента няма данни за затворени пътни участъци на територията на Област Търговище. Пътищата се почистват и опесъчават. Няма данни и за закъсали автомобили. Температурата на въздуха в различните райони е между минус 10 и минус 12 градуса по Целзий. Няма данни и за населени места без ток и вода.

В следващите часове се очаква продължаване на снеговалежите, понижаване на температурите и усилване на вятъра. В някои части на Североизточна България се очаква вятърът да е ураганен. Тези условия се очаква да усложнят пътната обстановка и електроподаването в някои от районите на страната.

Гръцки град под вода. В Сърбия реките замръзнаха!

Къщи, магазини и училища са наводнени от падналите проливни дъждове в град Ксанти, Северна Гърция, съобщават гръцките медии. На много...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com