Вальо Бореца бе задържан при операция "Р.А.Л.И.Ц.А."

13294
Вальо Бореца бе задържан при операция "Р.А.Л.И.Ц.А."

Антимафиоти провеждат операция „Р.А.Л.И.Ц.А.” Акцията е под ръководството на специализираната прокуратура. Името на операцията е абревиатура от думите – Р - рекет, А - алчност, Л - лицемерие, И - изнудване, Ц - цинизъм и А - анархия.

При операцията са заловени четирима души за изнудване. Трима от тях са криминално проявени за изнудване и рекет, като един е с излежана присъда за убийство. Пред Агенция „Фокус” главен комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, съобщи, че един от задържаните е Вальо Бореца. „Те са изнудвали друго лице за голяма сума пари и са отправили заплахи за убийство. Поискани са 3000 лева и са задържани в момента на получаване на парите. В момента колегите са на място и работят”, каза главен комисар Флоров.

В акциите на МВР няма добро и лошо ченге. Има само арогантно ченге

"При соца трима милиционери завиваха една крушка, а при демокрацията четирима тежковъоръжени павиани арестуват една кутия цигари." Виц...

Вальо Бореца беше освободен от съда миналата година и мярката му беше променена в „домашен арест”, защото беше отчетено, че здравословното му състояние е доста сериозно влошено. „Би трябвало мярката му да продължава да бъде „домашен арест”, но се оказа, че лицето е живо и здраво, доста е дееспособен и от това, което извършихме, се установи, че дори прави опити и създава условия за рекетиране и притесняване на българските граждани”, каза комисар Станимир Флоров.

Продължава работата по случая.

Името на операцията удивително съвпада с името на една от съдийките - Ралица Манолова, която е определила мярката за неотклонение, с която Вальо Бореца е пуснат под домашен арест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com