ВАС: Софиянци, нямате право да обжалвате цената на водата

5880
ВАС: Софиянци, нямате право да обжалвате цената на водата

Върховният административен съд (ВАС) определи като недопустими жалби на представители на ВМРО срещу увеличението на цената на водата в София. Жалбите бяха подадени от заместник-председателя на партията Ангел Джамбазки и съветника по правните въпроси Карлос Контрера. Според съда обаче, двамата нямали пряк личен правен интерес от обжалването, съобщиха за Actualno.com от движението.

„Ние, като граждани, които плащаме дадена услуга, според ВАС нямаме интерес от цената на услугата, така ли? Това е абсурдно!”, отбеляза Ангел Джамбазки. Двамата с Контрера внесоха нови жалби – този път срещу взетото от съда решение. 

ВМРО дава събирачите на дългове на прокуратурата

ВМРО изпрати сигнал до главния прокурор и писмо до Комисията за защита на лични данни (КЗЛД) по повод дейността на т.нар. фирми за съби...

Според Контрера, учудващо е как ВАС по подобен бланкетен начин обявява, че никой български гражданин няма право да иска цените на услугите, които той заплаща, да се формират по законосъобразен и справедлив начин. Нещо повече - съдът е обявил, че гражданите нямат дори възможност за защита по съдебен ред по тези въпроси, което е своеобразен правен абсурд в демократична европейска държава.

Според ВМРО, това е отказ от правосъдие.

"Нашият пряк и личен интерес се доказва от нашето участие в общественото обсъждане при ДКЕВР преди постановяването на тяхното решение. След като сме участвали с ДКЕВР и „Софийска вода” АД в обсъждането наравно с тях, очевидно имаме интерес от точното и справедливо прилагане на закона, поясни Карлос Контрера. 

Докато не допуска жалбата на ВМРО, ВАС...вече води дело по аналогична жалба на партията от 2011 г. По нея дори се очаква съдът скоро да се произнесе с решение.

ВМРО към МВнР: Не бързайте, Турция иска война

България не бива да избързва с каквато и да било подкрепа за турските действия спрямо Сирия. Това заявиха в позиция, изпратена до Actu...

Припомняме, че на 29 юни тази година ДКЕВР допусна ново увеличение на цените на ВиК услугите в София по искане на концесионера „Софийска вода” АД. ВМРО пък събра 60 хиляди подписа за местен референдум за разваляне на концесията на водата в София в рамките на кампанията си „Водата – в обществени ръце”

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com