Вежди към засегнатите: Извинявайте!

9378
Вежди към засегнатите: Извинявайте!
Министърът с официално изявление към всички, които са се обидили от цитирани в медиите извадки от негово минало интервю

Министърът на културата Вежди Рашидов направи специално изявление по повод цитирани в медиите отделни извадки от негово интервю в списание „Биограф”, съобщиха от Министерство на културата.

През месец декември 2011 г. дадох голямо интервю за списание „Биограф” на уважаваната журналистка Валерия Велева. То беше свързано с моята 60-годишнина. Без мое знание списанието включва в интервюто въпрос и отговор от друго мое интервю, дадено пред авторката преди 12 години. Тогава съм бил много по-млад и като свободен творец по определен повод съм казал думи, които са предизвикани от друга ситуация.

Гавра с Вежди във Facebook

Гавра с министър Вежди Рашидов си направиха засегнати от негови думи във Facebook. В социалната мрежа се появи нова страница, озаглаве...

Пришити към днешното интервю, тези думи не изразяват моето реално отношение към правото на хората да бъдат различни. Затова искам прошка и се извинявам на всички, които са се почувствали засегнати – се казва в изявлението. Съжалявам за думите, казани в свободен разговор преди 12 години, още повече, че те са били моментен емоционален изблик, а не позиция.

Като министър никога не съм си позволявал нито изявления, нито действия, които по какъвто и да е начин да накърняват правото на хората да бъдат различни. Аз съм човек вече на 60 години, а мои кумири и до днес са велики хора като Анди Уорхол, Фреди Меркюри, Елтън Джон, Франсис Бейкън, Джордж Майкъл, така, както и днес имам прекрасни приятели, без никога да сме коментирали правото на всеки да избира начина, по който желае да живее.

Единственото, което ни е сближавало и ни е правело равни, е талантът, разумът и професионалният просперитет на всеки един. Аз самият като представител на едно малцинство зная, че всички граждани на България са равни пред закона и никога не съм допускал и не бих допуснал каквато и да било дискриминация, основана на народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, сексуалност, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Категорично против съм да се подстрекава разделение в обществото по какъвто и да било признак – се казва още в изявлението на Вежди Рашидов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com