Върнаха код "червено"

7682
Върнаха код "червено"
Предупреждението остава в сила на територията на цялата страна

Въпреки че преди малко повече от час от НИМХ обявиха код "оранжев" и дори "жълт" за някои области, в сила отново е най-високата степен на предупреждение.

Обстановката на територията на страната остава усложнена, съобщиха от пресцентъра на МВР. Продължава действието на обявения код „червено” на територията на цялата страна. Спряно е движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона на територията на цялата страна.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, а по високите и усойни места и заледени.

Продължава обявеното бедствено положение в следните общини:

област София - Своге, Годеч; област Русе - община Иваново; област Пазарджик - община Лесичово, Батак; област Смолян - община Баните.

Състояние на автомагистралите:

На автомагистрала ,,Тракия” пътната настилка е заснежена и се почиства. Затворена за движение в отсечката Бургас-Карнобат.

На АМ ,,Хемус” пътната настилка е заснежена. Затворена в участъка Шумен – Варна.

На АМ ,,Марица” - пътната настилка е заснежена и обработена.

На АМ „Люлин”- пътната настилка е мокра, на места заснежени и се почистват.

Състоянието на проходите

Дюлински проход е затворен за всички МПС.

Продължава да бъдат затворени следните пътища (участъци):

Област Варна: всички пътища в община Ветрино, път III-2902 Баирбаши-Кичево- затворен за движение на МПС поради снегонавяване; път III-2901 Баирбаши-Ветрино е затворен за всички МПС поради снегонавяване; път III-9044 Девня-Дъбравино е затворен за всички МПС; път ІІ-29 Варна-Добрич поради нулева видимост; път І-9 Старо Оряхово-Обзор затворен за всички МПС; път I-2 Варна-Девня е затворен за всички МПС поради снегонавяване. Обходен маршрут: път III-2008 Варна-Езерово-Девня (край Варненското езеро).

Област -Добрич:-забрана за движение в областта на всички МПС. Поддържа се само път Добрич-Балчик-Оброчище-Албена-Кранево.

Област -Ловеч:- път ІІІ-358 Шипково-Рибарица-затворен за движение на МПС поради снегонавяване.

Област Пазарджик: път ІІ-37 Батак-Доспат затворен за товарни МПС; път Огняново-Исперихово- затворен.

Област Плевен: затварят се за всички МПС път Любеново - Никопол.

Област Стара Загора: път II-66 Ст. Загора-Н. Загора при с.Подслон. Мъглиж -Гурково е затворен поради снегонавяване.

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:

Област Благоевград: -път ІІІ-106 Благоевград - Станке Лисичково всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета; път ІІІ-198 Г. Делчев - Петрич, в района на ,,Попови ливади” всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Област Видин: забранява се движението по път ІІІ-1411 Церова вода-Милчева лъка и път ІІІ-1412 Церова вода-Раковица.

Област Габрово: път ІІІ-5006 Габрово-Узана-всички МПС да се движат с вериги.

Област Кърджали: в общините Крумовград, Момчилград, Кирково и Джебел, всички МПС да се движат с вериги; път III-507 Кърджали-с. Мост- Хасково всички МПС да се движат с вериги.

Област Кюстендил: път І-6 граница Перник-Цървеняно и път Жиленци-ГПП-Гюешево товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета; път ІІ-62 Кюстендил-Дупница-Клисура - в местността „Черна нива” товарните автомобили да се движат с вериги; път ІІІ-602 Валичево-Горна Козница-Бобовдол- поради снегонавявания.

Област Ловеч: в цялата област товарните МПС да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Област Пазарджик: път ІІІ-843 Велинград-Сърница-Бърдуче, път ІІІ-842 Белово-Юндола, път ІІІ-376 Ракитово - Цигов Чарк - Превала, път ІІ-84 Велинград-Юндола-гара Аврамово и Батак-Доспад - всички МПС да се движат с вериги, а товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Област Плевен: - на територията на областта товарните автомобили да се движат с вериги.

Област -Пловдив: - път І-8 Садово-граница ОПУ-Хасково товарните МПС да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета; път ІІІ-8604 Гълъбово-Бяла Черква всички МПС с вериги, товарните МПС без ремаркета и полуремаркета; път III-8005 Асеновград-Садово, път III-804 Асеновград-Поповци; път III-667 Асеновград-Първомай и път III-5802 Поройна-Леново е въведено ограничение за движение на всички МПС с вериги.

Област Разград: всички МПС задължително да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Област Русе: път ІІІ-501 Русе-Две могили-Бяла в участъка Борово-Бяла и път ІІІ-202 Русе-Щръклево-Кацелово в участъка Щръклево-Кацелово-не се обслужват през зимния период.

Област Сливен: път І-7 Петолъчката-Котел-Омуртаг, товарните автомобили да се движат с вериги; път II-53 Стара Река-Сливен е въведено ограничение всички МПС да се движат с вериги, а товарните МПС без ремаркета и полуремаркета.

Област Смолян: В областта всички автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Област София: на територията на община Самоков всички МПС да се движат с вериги.

Област Стара Загора: път Стара Загора-Раднево, заледени участъци поради прелял канал.

Бедствено положение. Червеният код остава!

Обстановката в страната остава тежка след снежната стихия, която се развихри последните два дни. Червен код ще важи и днес заради обилн...

Област Търговище: в цялата област товарните автомобили да се движат с вериги.

Област Хасково: път ІІ-76 Тополовград-Звездата, товарните автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета; път І- 5 Хасково-Кърджали и път І- 8 Харманли-Хасково-Пловдив товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Област Шумен: всички МПС да се движат с вериги. Забранява се движението на товарни МПС по пътя Варна-Русе на територията на община Шумен.

Състояние на енергопреносната и електроразпределителната мрежа:

По информация на ЧЕЗ

Без електрозахранване са общо 25 населени места с 8760 потребители : В област София, в област Монтана и Видин. По отстраняване на авариите все още работят екипи на Дружеството.Работата на екипите на места е затруднена поради заснежените междуселски пътища и паднали дървета от обилния снеговалеж.

Продължава да вали. Пътната обстановка остава усложнена!

И днес снежната стихия продължава. Преди обяд в Източна България ще вали и духа силен северен вятър. Остават условията за виелици, прес...

По информация на "Е.ОН БЪЛГАРИЯ МРЕЖИ" АД

Без електрозахранване са 22 селища в области Русе, Добрич и Варна с 12000 потребители. За отстраняването на авариите работят 70 екипа на дружеството.

3. По информация на BG-EVN "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ” АД

Без електрозахранване са общо 195 селища :

В областите Смолян; Ст. Загора; Кърджали; Сливен; Бургас; Сливен; Ямбол с общо 35869 потребители. За отстраняването на авариите работят 98 екипа на дружеството.

НАСЕЛЕНИ МЕСТА БЕЗ ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕ

Вече сме на код "оранжев"

В три области на Източна България е обявен код "Оранжево", а в седем области на страната ще действа код "Жълто" на 27 януари, съобщиха ...

ЕРП Брой населени места Брой потребители Брой ремонтни екипи Отстранени аварии в селища(към 19:30 на 26.01) Възстановено захранване на абонати(към 19:30 на 26.01)

ЧЕЗ 25 8760 50 80 48 800

Е.ОН 22 12000 70 97 4 800

BG-EVN 195 35869 98 66 12 480

ОБЩО 242 56629 218 243 66 080

Аварийните екипи на всички дружества работят в координация с екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” по разчистването на пътищата и просеките в районите на авариралите ел. проводи и населени места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com