Загасен е пожарът на газстанцията в Разград

4331
Загасен е пожарът на газстанцията в Разград

Загасен е пожарът на газстанцията в Разград, но районът все още е отцепен.

Около 30 минути след полунощ е преустановено горенето на обекта за зареждане на бутилки с битова газ в покрайнините на Разград, която се запали в късния следобед вчера

Противопожарни експерти и разследващи полицаи извършват оглед на мястото за изясняване на причините за инцидента, като районът продължава да е отцепен и не работят съседните промишлени и търговски обекти. От полицията в Разград съобщават, че при първоначалните замервания няма обгазяване на района.

Очаква се днес лекарите от Русенската болница да вземат решение дали да бъдат транспортирани до София двамата тежко пострадали при взрива, които са с над 70% изгаряния.

Припомняме, че сигналът за инцидент на газстанция в покрайнините на Разград, на изхода в посока Шумен, е получен вчера около 17.30 часа. Според първоначалната информация е възникнало възпламеняване при преливането на газ от автоцистерна.

Четирима души пострадаха. Двама от тях бяха транспортирани до болницата в Русе с опасност за живота. Мъжете са на възраст 38 и 47 години и са докарани около 19 часа в тежко състояние, съобщиха от лечебното заведение. Първият от ранените вече е обработен в операционната и е настанен в интензивно отделение. Той е със 70 процента изгаряния. Другият е на хирургическата маса в момента и по предварителна информация е с 80 процента изгаряния. И двамата не са в състояние да бъдат транспортирани към София.

Редактор: Георги Иванов

Избухна газстанция в Разград, има пострадали

Избухна газстанцията в Разград, намираща се на околовръстния път за жилищния комплекс "Орел" в покрайнините на града. По първоначална ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com