Застъпник на "Има такъв народ" в право на отговор: Кметът на Костинброд оказваше натиск на изборите да се гласува за ГЕРБ

9790
Застъпник на "Има такъв народ" в право на отговор: Кметът на Костинброд оказваше натиск на изборите да се гласува за ГЕРБ
Снимка: община Костинброд

Застъпникът Милан Лазаров на ПП "Има такъв народ" в Костинброд не е заплашвал кмета от ГЕРБ в града Трайко Младенов, каквото версия представя в медиите. Това твърди той в своя позиция, изпратена до Actualno.com.

Позицията е във връзка с новина, че кметът Младенов е подал сигнал до прокуратурата и полицията, че Лазаров го заплашвал - ПОДРОБНОСТИ ТУК! Милан Лазаров казва и, че е предоставил показания пред разследващите органи, че кметът е оказвал натиск да се гласува за ПП ГЕРБ на изборите (редовните парламентарни избори, проведени на 4 април, 2021 година).

Какво е дал Лазаров като показания по думите - Actualno.com публикува текста така, както го получи на редакционната си поща, без корекции:

В деня на изборите на 4 април 2021 г. бях застъпник на ПП "Има такъв народ“ и отидох в СОУ „Д-р Петър Берон“ в избирателна секция №8. Тъй като закъснях, поради факта, че кмета на община Костинброд Трайко Младенов и Антонио Тенев "Бубо“, знаех какво правят и исках да ги хвана по-рано как извозват хора да гласуват за ПП ГЕРБ. Знаех, че Тенев звъни на наши общи приятели да гласуват за ГЕРБ. След отказа на някои от тях, Тенев щял да им се разсърди и да не поддържа контакт с тях. Знаех, че кметът Трайков е заплашвал хора, които са били застъпници за определени партии, че ще уволни родителите им от работа или техни близки, ако не гласуват за ПП ГЕРБ.

За случая с Антонио Тенев първо го поздравих като дългогодишен приятел. За тези години откакто се познаваме съм правил много услуги, включително и на неговото семейство. След като го поздравих, той започна да отправя думи към мен като "нещастник“, "палячо", "л….р сложи си маската“, след което заявих, че това е натиск от кмета към прокуратурата, в който се състои преписката, защото е напълно незаконно това. Като застъпник, регистриран в ЦИК с тези права, които ми се дават, аз помолих Тенев да напусне избирателната секция. Хора от ГЕРБ се правиха на шерифи и донесоха химикалки в секцията, което е напълно незаконно. Заявявам категорично, че не съм посягал на Тенев по никакъв начин, само го помолих учтиво да напусне секцията. Също така заявявам, че имах маска плътно на лицето ми.

За случая след изборите, в който хора на кмета Трайко Младенов са заявили, че съм го заплашвал пред общината, са напълно неверни. Бих искал да посоча, че съм говорил с мои общи приятели и обсъждали по-между си, как е възможно човек, който е извършил убийство по непредпазливост с МПС, да му бъде върната книжката. Имам предвид кмета Младенов. Никога не съм заплашвал него и семейството му. Всички обвинения от него идват затова, че разобличих и разпространих на всички хора в Костинборд с лозунги и факти как кметът Трайко Младенов и бившият шеф на полицията Денис Иванов покриват кражбите на Валентин Модев, който беше шеф на детския футболен клуб ОФК Костинброд. Кражбите се състоят от дарения на частни лица за лагери, екипировки и нуждаещи се консумативи.

За лицата Бистра, Теодор и Алекс, които твърдят, че съм разговарял с тях и съм заплашвал кмета Младенов, подчертавам, че не отговаря на истината. Въобще не съм срещал тези хора в седмицата след изобрите, за което те твърдят".

Заглавна снимка: Трайко Младенов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Преместват натоварена ключова спирка на автобусните линии 94 и 102 в София

Забележка към Хекимян за мигрантите: Разберете, управлението ви свърши

Не е готова експертизата по делото за местния вот в София

Променят маршрута на тролей 1 до 11 април

Работещите в метрото на протест, засега влаковете се движат нормално

Васил Терзиев: Наложително е да има заместник-кмет по сигурността на София

СДВР отчете спад на престъпността

София ще има зам.-кмет по сигурността

В "Метрополитен" недоволни как се разпределят парите за по-високи заплати

„Топлофикация-София“ се готви да увеличи двойно заплатите: Общински съветник пита

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com