Кметът на Костинброд: Заплашва ме представител на "Има такъв народ"

35850
Кметът на Костинброд: Заплашва ме представител на "Има такъв народ"
Снимка: Община Костинброд

Сигнал до Районната и Главната прокуратура, до РУ и ОД на МВР, в който съобщава за получени срещу него заплахи, подаде кметът на Костинброд Трайко Младенов. Заканите били отправени от Милан Атанасов Лазаров, вписан под номер 123 в списъка застъпници на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

„Преди около две години инициирах работна среща с Вас във връзка с криминогенната обстановка в община Костинброд и специално във връзка с рецидивни действия на конкретни лица от криминогенния контингент, които със своите прояви и явна проява на чувство на безнаказаност създават осезаемо чувство на страх и безпокойство сред редовите граждани“, сочи в началото на сигнала си градоначалникът.

Костинброд е с най-много нови жители през 2020 г.

Caмo eдин oт oблacтнитe цeнтрoвe в cтрaнaтa e увeличил нaceлeниeтo cи прeз минaлaтa гoдинa. Тoвa e Кърджaли, пoкaзвaт дaннитe нa Нaциoн...

Конкретните лица, заради които тогава Младенов предизвикал среща с полицията, били Иван Зарев (с прякор „Голямата пушка“) и неговите синове, както и Милан Лазаров (с прякор „Сиромаха“). По описанието му “всички с многобройни криминални прояви и образувани производства, без да е налице наложено наказание с възпиращо действие“.

След това припомня инцидент в изборния ден в СИК на СОУ „Петър Берон“ в Костинброд, който по думите му можел да повлияе върху изборния процес и да създаде предпоставка да го опорочи, ако не са били своевременните действия на РУ на МВР.

 

 

Костинброд получи финансиране за две детски градини

Община Костинброд получи финансиране от Министерски съвет за изграждането на две детски градини в град Костинброд и село Петърч. Днес ...

(Част от сигнала, подаден от кмета Трайко Младенов)

Около 12 часа д-р Антонио Тенев – представител на политическа партия, посетил секцията. В коридора видял Милан Лазаров, легитимиран като застъпник на „Има такъв народ“.

Според свидетелството, Лазаров бил със свалена маска, до жена с малко дете, изчакваща да гласува. Със свалена маска влизал в изборното помещение и излизал. Д-р Тенев му направил забележка, призовавайки го да спазва противоепидемичните изисквания, но Атанасов му отвърнал с агресия. Направил няколко опита да удари лекаря с юмрук, но медикът успял да се предпази. Когато кметът научава за инцидента подава сигнал до началника на РУ-Костинброд Александър Нецов. 

Към 16 часа градоначалникът Трайко Младенов отива да упражни правото си на глас, придружен от д-р Тенев, пиара на общината и фотографа Тодор Тодоров. Пред сградата заварват Лазаров да пуши, като медикът го попитал дали вече се е успокоил. Отново последвали вербални нападки.

„Тогава аз го предупредих на свой ред, че трябва да се успокои, защото това е изборен процес и нарушаването на правилата за провеждането му могат да имат неблагоприятни последици за него, имайки предвид законовите такива“, разказва кметът.

Кметът на Костинброд: С бюджет 2021 г. ще правим пътища и улици (ВИДЕО)

Близостта на община Костинброд със столицата води до това, че ние нямаме самостоятелна болница, а в тези условия около COVID-19 се полз...

Дни след изборите градоначалникът започнал да получава информация от общински служители, от свои близки и роднини, че Милан Лазаров на публични места в тяхно присъствие отправя заплахи срещу него. „Заплахите с почти идентична формулировка са били, че ще ме намери. Използвал израза „Аз ще намеря Трайко кмета“. Казал също, че ще дойде пред къщата ми и ще имам „проблеми“, и ще „страдам“, сочи кметът.

Познавайки отдавна този човек и неговите прояви през годините, той приема сериозно казаното като заплаха срещу него, членовете на семейството, дома и имуществото му. „Изпитвам основателни притеснения, че Милан Атанасов наистина е способен да изпълни своята закана и да посегне физически върху мен и семейството ми – жена, деца и баща. Това е причината да се обърна към Вас с настойчиво искане за незабавна проверка по фактите, изнесени по-горе, и евентуално образуване на наказателно производство срещу лицето“, пише още кметът до полицията и прокуратурата.

От полицията и прокуратурата той иска да наложат адекватни ограничителни мерки, по силата на които Милан Лазаров да спазва необходимата дистанция от него и членовете на семейството му. 

Какво отговори Милан Лазаров - НАУЧЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Шефът на СОС: Във всеки един момент могат да ме свалят от поста

Транспортът и чистотата - най-голямото перо на СО през февруари (СНИМКА)

Първа стъпка: Промяна в цените на картите за столичния градски транспорт

"Оправяме чужди грешки": Започна поредното пренареждане на жълтите павета

Преместват натоварена ключова спирка на автобусните линии 94 и 102 в София

Забележка към Хекимян за мигрантите: Разберете, управлението ви свърши

Не е готова експертизата по делото за местния вот в София

Променят маршрута на тролей 1 до 11 април

Работещите в метрото на протест, засега влаковете се движат нормално

Васил Терзиев: Наложително е да има заместник-кмет по сигурността на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...