Болт се класира лежерно за полуфиналите на 200 метра

6873
Болт се класира лежерно за полуфиналите на 200 метра

Световният рекордьор Юсеин Болт се класира с лекота за полуфиналите на 200 метра на Световното първенство в Москва, след като спечели своята серия в квалификацията с време 20.66 секунди, предаде БГНЕС.

Най-бързият човек на планетата направи изключително спокойно бягане, като дори си позволи да размени усмивки с британеца Дилано Уилямс малко преди финалната линия. Постижението му отреди 21-о място след сериите, които всички претенденти за финал преминаха като на шега. Най-бързото време даде Анасо Джободвана (РЮА) – 20.17 сек, за колкото финишира и европейският шампион на 100 м за младежи до 23 г. Адам Джемили (Вбр). Олимпийският бронзов медалист Уорън Уиър (Ям) даде постижение от 20.34 сек.

Карол Залевски (Пол) влезе с последния резултат по време на полуфинал – 20.60 сек.

България без представител на финала на троен скок при мъжете

Българският скачач Златозар Атанасов не успя да се класира за финала на тройния скок в Москва, след като записа резултат от 16.21 метр...

"Чувствам се добре. Не съм човек, който се чувства добре сутрин", каза Болт след сериите. "Но краката ми са по-добре, което е важно. Работих за възстановяването си в последните четири дни. Бягането днес беше лесно. Опитах се да мина през сутрешния етап колкото се може, по-леко", каза ямаецът, предаде bgatletic.

 

Полуфиналите на 200 м при мъжете са днес в 18.40 часа. Разпределението на медалите е утре, когато Юсейн Болт ще преследва третата си поредна световна титла на 200 м и общо седма в колекцията си.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com