"Борусия Дортмунд" - "Манчестър Сити" обещава зрелище

5820
"Борусия Дортмунд" - "Манчестър Сити" обещава зрелище

Здравейте, драги читатели на Actualno.

През тази седмица ще се изиграят последните мачове от груповата фаза на Шампионската лига и на Лига Европа, като трябва да стане окончателно ясно кои отбори продължават напред и в двата турнира.

"Байерн" и "Дортмунд" не се победиха - 1:1

В супер дербито на Германия „Байерн Мюнхен” и „Борусия Дортмунд” завършиха тривиално - 1:1. Мачът започна с пр...

В Шампионската лига вече са известни имената на 12 от общо 16 отбора, които отиват на осминафинал, но тепърва ще се изяснява и кои отбори ще се прехвърлят да играят в Лига Европа. Както добре знаете, отборите, които се класират на трето място в крайното класиране на групата си в Шампионската лига, получават право да участват в елиминационната фаза на Лига Европа.

Тази вечер (4 декември) ще се изиграят мачовете от група A, B, C и D. В тези групи единствените въпросителни са около това кои отбори ще се класират на трето място и ще отидат в Лига Европа. Реално интригата се върти около мачовете в група C – „Милан” – „Зенит” и „„Малага” – „Андерлехт”, както и в мачовете в група D – „Реал Мадрид” – „Аякс” и „Борусия Дортмунд” – „Манчестър Сити”.

В група C на „Зенит” и „Андерлехт” им трябват победи, като „Андерлехт” трябва да бие с два гола повече от „Зенит”, за да се класира в Лига Европа. При равни точки между двата отбора кой отива във втория по сила европейски клубен турнир решава головата разлика, а „Зенит” има предимство от един гол.

В група D „Манчестър Сити” и „Аякс” ще решават кой отива в Лига Европа, като холандците имат предимство от една точка и по-добри показатели в директните двубои. С други думи на „Сити” им трябва задължително победа в Германия и „Аякс” да не печели в Мадрид.

„Борусия Дортмунд” – „Манчестър Сити”

Предпазлива игра и 0:0 между "Челси" и "Манчестър Сити"

В дерби мача на 13-ия кръг на Висшата лига на Англия, който се превърна в разочарование, европейският клубен шампион „Челси&rdquo...

Именно мачът „Борусия Дортмунд” – „Манчестър Сити” се очертава и като най-интересен тази вечер. Двата отбора играят много нападателен футбол, а германският шампион е глътката свеж въздух в турнира дотук.

„Дортмунд” се класират като първи отбор от тази група, без загуба дотук в пет мача. „Сити” пък още нямат победа, което се счита за огромен провал предвид многото хвърлени пaри. Всъщност английският шампион за втора поредна година вероятно няма да изкара до пролетта в Европа.

Треньорът на „Дортмунд” Юрген Клоп вече обяви, че ще направи промени в състава и няма да рискува контузия за основни единици. Той каза, че ще даде шанс на младия Мориц Лайтнер, а със сигурност няма да играят Невен Суботич, Себастиян Кел, докато звездата на тима Марио Гьотце и Лукаш Пишчек имат леки контузии, а Якоб Блачиковски е болен от грип.

За „Сити” ще отсъства моторът в средната линия Яя Туре заради натрупани картони. Аут са още Александър Коларов, Джеймс Милнър, Гаел Клиши, Майка Ричардс и Джак Родуел.

Като цяло „Сити” трудно ще намерят мотивация да се борят и то за място в турнира на „вторите отбори”, както е известен Лига Европа. Но поне заради многото пари англичаните ще опитат да вземат победата. Това няма да е лесно, защото германците трудно се предават по принцип, а дори и без основни единици отборът на Клоп не променя стила си и играе крайно агресивно като домакин. Двата отбора завършиха 1:1 в Англия, като тогава по чудо германците не вкараха поне три гола. Главната причина това да не стане беше вратарят на „Сити” Джо Харт.

Ясни са 12 отбора, които отиват на осминафинал в Шампионската лига

След изиграването на петия кръг от груповата фаза на Шампионската лига имената на 12 от общо 16 отбора, които могат да играят в осминаф...

Букмейкърите дават 2.00 за победа на „Дортмунд”, 3.40 за успех на „Сити” и 3.80 за равен.

Прогноза: 12

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com