Цветана Пиронкова почна с успех новия сезон

6515
Цветана Пиронкова почна с успех новия сезон

След великолепното представяне на Григор Димитров през миналата седмица, ракета номер едно при жените ни Цветана Цветанова започна с победа новия сезон. Тя надделя с 2:0 сета (6:3, 6:4) над румънката Ирина Камелия-Бегу в първия кръг на турнира в Хобарт.

Цвети поведе комфортно със сет и 5:2 гейма във втората част, с два пробива, но типично за женски мач румънката отговори с три поредни гейма и поведе с 40:0 на сервис на българката. Пиронкова, обаче, показа здрави нерви и успя да обърне гейма, а с това и да затвори мача в два сета.

Успехът на Пиронкова означава, че тя взима 30 точки за ранглистата на жените, но това не променя класирането ѝ, тъй като и през миналата година успя да стигне до втори кръг в този турнир - т.е. защитава точките си от миналата година.

В опит да достигне за втори път в кариерата си до четвъртфиналите в Хобарт Пиронкова ще се изправи срещу младата унгарка Тимеа Бабош или поставената под номер 3 в схемата Клара Закопалова, която през миналата седмица достигна до финал на турнира в Шънджън (Китай), но загуби с 3:6 6:1 5:7 от На Ли.

Следващият мач на Цветана Пиронкова ще се играе в сряда сутринта българско време, а името на противничката ѝ ще стане ясно във вторник.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com