Джокович стигна полуфинал, Ферер отстрани в страшна драма Алмагро

11890
Джокович стигна полуфинал, Ферер отстрани в страшна драма Алмагро

Световният номер едно Новак Джокович успя да се справи с физическото изтощение от мача срещу Станислас Вавринка в неделя (20 януари) и победи с 3:1 сета (6:1, 4:6, 6:1, 6:4) петия поставен в схемата при мъжете и номер шест в света Томаш Бердих.

В първия сет Джокович премина през чеха както ураган, пробивайки го на три пъти и завършвайки частта с 6:1 гейма. В тези минути Ноле игра на високо ниво, докато противникът му явно не беше влязъл в мача и направи доста грешки.

Мария Шарапова унищожи Винъс Уилямс

В уникална лекция на агресивния тенис се превърна най-интересната среща при жените - между бившите номер 1 в женската ранглиста Мария Ш...

Втората част беше далеч по-интересна – Бердих проби още в първия гейм на сета, възползвайки се от отпускане на световния номер едно, а след това удържа опитите на Ноле да върне пробива. Сърбинът можеше да стори това в цели шест случая – на два пъти имаше 15:40 в подаването на Бердих, като единият случай беше в последния гейм на сета, когато получи и още две точки за пробив, но чехът ги спасяваше или с ас, или с безмилостен уинър – обикновено от бекхенд по правата. В крайна сметка частта отиде за Бердих – 6:4 и 1:1 сета.

В третия сет ролите се размениха – Джокович проби още в началото, а след това последва показна акция от ретур както през първия сет. Логично резултатът беше същия – 6:1.

Четвъртият сет започна с разменени геймове за сервиращите, но в третия гейм Ноле проби след добра защита и прибързан удар от форхенд на Бердих.  В крайна сметка този пробив се оказа достатъчен и Джокович спечели мача, но трябваше да потрепери при сервис за срещата, когато Бердих се бореше отчаяно и спаси три мачбола, но при четвъртия опит нямаше шанс.

На полуфинал Новак Джокович ще срещне четвъртия поставен Давид Ферер.

Давид Ферер с пълен обрат срещу Николас Алмагро

Извънземно шоу в Мелбърн - Джокович оцеля срещу Вавринка

В истинско шоу се превърна днешният мач от вечерна сесия при мъжете, като световният номер едно и номер едно в схемата на Australian Op...


В невероятна драма, много подобна на тази между Новак Джокович и Станислас Вавринка, поставеният под номер 4 в схемата при мъжете на Australian Open Давид Ферер успя да направи пълен ремонт срещу сънародника си Николас Алмагро и да го победи за 13-ти път в общо 13 мача.

Ферер изостана с 4:6, 4:6, 3:5, като Алмагро буквално го попиля, използвайки особено ефективно бекхенда си с една ръка – точно както Вавринка срещу Джокович преди два дни. И когато всичко беше на ракетата на Алмагро, изправеният пред победата испанец не удържа нервите си и поддаде – рибрейк за Ферер, който записа четири поредни гейма в края на този сет и го взе със 7:5 гейма.

Четвъртата част се превърна в изключително шоу – Алмагро успя да се съвземе и достигна на два пъти до ситуация, в която сервираше за мача – при 5:4 гейма и 6:5 гейма в своя полза. И в двата случая, обаче, Ферер му влизаше под кожата с изключителното си желание за игра и успяваше да превърне всяко разиграване в изпитание – развитие, което беше твърде тежко за психиката на Алмагро. Стигна се до тайбрек, където логично Ферер спечели със 7:4, а на всичкото отгоре Алмагро получи схващания в краката.

Петият сет вече беше протоколен – до 2:2 гейма Алмагро някак издържа, но след това Ферер го проби и завърши частта без особени драми – 6:2.

Григор Димитров напусна и турнира на двойки в Мелбърн

Два тайбрека се оказаха непреодолимо препятствие в опита на Григор Димитров да стигне до четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Заедно...

Женската схема


При жените номер две в света Мария Шарапова без особени проблеми преодоля съпротивата на Екатерина Макарова и я победи в два сета – 6:2 и 6:2. По този начин Шарапова стигна полуфинал на турнира, губейки едва девет гейма, а там ще играе с китайката На Ли.

Ли, която е номер шест в схемата, преодоля в два сета четвъртата в света Агниешка Радванска – 7:5, 6:3. Така китайката се превърна във втория голям успех в прогнозите на Actualno.com за развитието на турнира при жените.

Автор: Ивайло Петров

Федерер преподава сурови уроци на младото тенис поколение

Световният номер две Роджър Федерер се класира на четвъртфинал на Australian Open след като днес преодоля без особени проблеми с 3:0 се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com