Джон Иснър изхвърли Новак Джокович от турнира в Синсинати

8798
Джон Иснър изхвърли Новак Джокович от турнира в Синсинати

В много качествен мач от четвъртфиналната фаза на турнира в Синсинати от серията 1000 (Мастърс) гигантът Джон Иснър изненада неприятно световния номер едно Новак Джокович и го изхвърли от надпреварата – 7:6 (5), 3:6, 7:5.

Първият сет премина под тоталната доминация на сервиращите и без нито една точка за пробив за който и да е от тенисистите. Правеше обаче впечатление, че Иснър мъчи много сериозно и от втори сервис Джокович, който често не успяваше да вкара ретура в игра изобщо, а на този елемент сърбинът е сочен за най-добрия играч в света заедно с Анди Мъри.

Григор Димитров отново затрудни Надал, но не успя да победи

За трети път Григор Димитров излезе срещу Рафаел Надал и за трети път успя да му вземе сет, но само толкова – 2:6, 7:5, 2:6. След...

Стигна се до тайбрек и точно там недобрата форма на Джокович лъсна – той направи двойна грешка при 3:3 точки и загуби с 5:7, след като при последните си два сервиса Джон Иснър игра кик на втори начален удар и Новак изобщо не уцели корта с ретура – нещо крайно нетипично за него.

Вторият сет започна с огромна драма – Иснър стигна до пет шанса за пробив в сервиса на Джокович след няколко магически отигравания на мрежата плюс един ретур уинър от форхенд, но Ноле някак оцеля. И веднага след това проби – Иснър направи три непредизвикани грешки, а накрая не се справи на мрежата с нисък сечен форхенд на Джокович. Този пробив се оказа достатъчен за световния номер едно да вземе частта, въпреки че при 4:1 имаше нов шанс за пробив, а след това Иснър можеше да върне пробива, но се „гипсира” и на шанса за пробив изигра рутинен бекхенд далеч в аут.

В третия сет сервисът отново стана основното оръжие и за двамата, но Иснър беше далеч по-сигурен. Все пак пръв до шанс за пробив стигна Джокович, в седмия гейм, но американецът вкара мощния си начален удар и се спаси. При 6:5 гейма за Иснър дойде и големият шанс за него – Джокович допусна два мачбола за американеца на собствен сервис, спаси първия, но при втория отигра твърде лошо и грамадният американец затвори мача.

На полуфинала Иснър излиза срещу Хуан-Мартин Дел Потро, който победи Дмитрий Турсунов с 6:4, 3:6, 6:1. Двамата играха на финала във Вашингтон преди две седмици и тогава Дел Потро победи.

Лудият край на един рутинен тенис мач

Ексцентричният италиански тенисист Фабио Фонини, чието гадже е българката Светослава Симеонова, демонстрира своя буен характер за поред...

Със загубата Джокович отлага с още една година мечтата си да спечели поне по веднъж всеки един турнир от серията Мастърс. Досега сърбинът не е печелил само в Синсинати, макар да има няколко финала. През миналата година той загуби точно на финал тук, от Роджър Федерер – 0:6, 6:7.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com