Екълстоун е прекалено стар да управлява Ф1

11292
Екълстоун е прекалено стар да управлява Ф1

Такова е скритото послание на Лука ди Монтедземоло, който определи Бърни Екълстоун за „прекалено стар”: „Възрастният човек често е неспособен да изпълнява определени функции и отговорности.” Бомбата бе хвърлена по време на Ferrari World Finals, съобщава autosport.com.

Бърни Екълстоун (82 години) бе доста критичен по отношение на спорния въпрос относно легалността на изпреварването на Себастиан Фетел срещу Жан-Ерик Верн в Бразилия. В крайна сметка титлата на Фетел е факт, Ferrari решиха да не подават контестации, но миналата седмица Бърни определи създалата се конфликтна ситуация като „пълна шега”.

Пастор Малдонадо е най-наказваният пилот

Ромен Грожан извърши доста новобрански грешки този сезон, но не французинът, а венецуелецът се оказа най-лошото момче на пистата този с...

Коментарите на Ди Монтедземоло идват, след като шефът на Ferrari критикува липсата на възможност пред младите пилоти да правят тестове.

„Ние сме конструктори, не спонсори: вече не съм щастлив, че нямаме възможност да правиме тестови и не можем да дадем шанс на младите пилоти да се изявят”, заяви Ди Монтедземоло.

„Тъй като някои хора използваха фразата „това е шега” през последните дни, аз искам да кажа, че това е истинската „шега””. Попитан дали визира Екълстоун, Лука ди Монтедземоло потвърди: „Да, визирам именно фразата на Екълстоун. Моят баща винаги ме е учил, че трябва да уважаваш възрастните хора особено, когато достигнат възраст, на която не могат да контролират собствените си думи. Затова ще спра тук.”

Но определено не му попречи да допълни: „Възрастният човек често е неспособен да изпълнява определени функции и отговорности.”

Шумахер намекна, че може да остане в Mercedes

В Бразилия Михаел Шумахер направи последния си старт във Формула 1. Но това не означава, че той планира да напусна кервана, както съобщ...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com