Григор почва с Бенето на Australian Open, Пиронкова играе с Опранди

15866
Григор почва с Бенето на Australian Open, Пиронкова играе с Опранди

Сравнително добър жребий изтеглиха българските представители при мъжете и жените на започващия на 14 януари първи турнир за годината от Големия шлем - Australian Open.

При мъжете Григор Димитров излиза срещу най-ниско поставения в основната схема (номер 32) Жулиен Бенето. Двамата вече са играли два пъти, като и в двата случая Григор взе победата - 7-6(5) 6-7(1) 7-6(3) в Базел  и 3-6 6-4 6-1 в Гщаад. Ако Григор се справи с французина, във втори кръг ще има далеч по-лек съперник - Едуард Роже-Васлен или квалификант, а най-близко поставеният, който да е много сериозно препятствие, е Янко Типсаревич - номер 8 в схемата. Григор се намира във втората половина на жребия, където най-високо поставен (номер 4) е Давид Ферер.

Григор и Шарапова тренират заедно преди Australian Open

Българската ракета номер 1 при мъжете Григор Димитров и руският секссимвол и номер 2 в света Мария Шарапова тренираха заедно днес в Ме...

Цветана Пиронкова ще срещне представителката на Швейцария Ромина Опранди, която е номер 59 в света. Досега двете не са играли една срещу друга. Ако Пиронкова бие, във втори кръг вероятно ще играе с Юлия Гьоргес - номер 18 в схемата. Пиронкова се намира в третата четвърт на схемата, където най-високо поставена е Агниешка Радванска - под номер 4.

Кога ще се изиграят мачовете на двамата ни представители ще стане ясно през почивните дни, когато ще се публикува програмата. Ясно е, че срещите от първи кръг се играят в понеделник и вторник следващата седмица.

Мъже

Жребият при мъжете определено се оказа благосклонен към световния номер едно и действащ шампион Новак Джокович. Той се падна в една половина с номер 4 в света Давид Ферер. По-сериозни съперници, които Ноле може да срещне по пътя към финала, са Станислас Вавринка или Сам Куери на осминафинал, Томаш Бердих, Фернандо Вердаско или Хуан Монако на четвъртфинал. Първият поставен, с когото Ноле може да играе, е Радек Щепанек - в трети кръг.

Цветана Пиронкова отпадна на четвъртфинал в Хобарт

Българската тенисистка Цветана Пиронкова напусна турнира в Хобарт, след като загуби четвъртфиналния си мач срещу защитаващата титлата с...

По отношение на другата половина в турнира се очертава евентуален полуфинал между Анди Мъри и Роджър Федерер. Преди такъв мач, обаче, Мъри вероятно ще трябва да играе четвъртфинал с Хуан-Мартин Дел Потро. За Федерер препятствия се очертават тенисисти от младото поколение - Бърнард Томич в трети кръг, Милош Раонич на осминафинал и Жо-Вилфред Цонга на четвъртфинал.

Жени

При жените Фортуна събра две от големите фаворитки в турнира в едната половина на схемата - действащата шампионка Вика Азаренка и американката Серина Уилямс. Те могат да играят на полуфинал. В тяхната половина на схемата са имена като Петра Квитова и Каролине Вожнячки. Квитова е при Серина, като двете могат да се засекат на четвъртфинал, а Вожнячки е при Азаренка.

Във втората половина на схемата най-големите имена са Мария Шарапова и Агниешка Радванска. При Радванска е китайката На Ли, която може да играе с полякинята на четвъртфинал, а при Шарапова личи името на опасната германка Анжелик Кербер.

Григор Димитров с катастрофална загуба на старта в Сидни

В мач от първия кръг на турнира в Сидни първата ракета при мъжете ни Григор Димитров загуби тежко от номер 45 в света Фабио Фонини &nda...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com