"Интер" излъга "Наполи"

6482
"Интер" излъга "Наполи"

В красив и драматичен мач от поредния кръг в Серия А отборът на „Интер” победи „Наполи” с 2:1.

Срещата започна с ранен гол за „Интер”, които отиграха по най-добрия начин корнер – Касано центрира на далечна греда и там Фреди Гуарин безмилостно прониза Де Санктис от воле. Колумбиецът пробяга поне 20-25 метра, за да се вклини в защитата на „Наполи”, която остана крайно изненада от отиграването.

"Интер" не можа да скъси разликата с "Ювентус"

Вторият във временното класиране на Серия А "Интер" пропусна отлична възможност да се доближи на една точка от лидера и настоящ шампион...

След гола неаполитанците поеха контрол над играта и на три пъти спокойно можеха да изравнят след образцови атаки, но Кавани и Инсине пропуснаха чудесни положения. Мачът беше много динамичен и често се стигаше до сериозни физически сблъсъци, като съдията Рицоли пусна по-свободна игра, което може би не беше най-доброто решение.

И когато изглеждаше, че „Наполи” ще изравни всеки момент, „Интер” нанесе втори кинжален удар. Гуарин овладя една топка в центъра, подаде на Диего Милито, а аржентинският стрелец гърдира отлично и с бързо извъртане плюс рязък удар за втори път накара Де Санктис да вади топката от мрежата.

„Наполи” обаче изобщо нямаше намерение да се отказва да гони успеха в срещата и второто полувреме започна с постепенно засилващ се натиск на гостите. В първите минути на частта Касано удари греда от трудна позиция, но след това неаполитанците натикаха „Интер” в тяхната половина и в 53-тата минута Едисон Кавани намали след страхотно меле. Първо Ханданович изби по изумителен начин удар на Инлер, а при последвалия корнер спаси изстрел от упор на влезлия като резерва Пандев, но нямаше какво да направи при свирепата добавка на Кавани.

Мачът стана още по-динамичен и „Наполи” имаха претенции за дузпа, след като Камбиасо спря с ръка нов удар на Пандев, но това стана след рикошет в крака му. Усетили, че може и да изпуснат уж сигурната победа, „Интер” се прибраха по-плътно и заиграха много агресивно около наказателното си поле, като поукротиха неаполитанците и дори десет минути преди края можеха да решат нещата, но Нагатомо се забави с една крачка и не можа да стигне до топката преди Де Санктис. След само минута и Паласио в подобна ситуация закъсня, а в 84-тата минута Перейра откровено игра с ръка след крайно нескопосано подритване на топката, но не последва дузпа, а автоголът се размина на косъм.

Ялови дербита в Лига Европа

Очакваните с интерес мачове от Лига Европа този път не предложиха атракция, както обикновено и със сигурност са разочаровали доста фено...

Тези ситуации далеч не бяха последните в мача – „Интер” отново пропусна след удар на Паласио, а шут на Кавани беше блокиран от Ранокия точно преди да влезе във вратата на нерадзурите. В крайна сметка обаче „Интер” успя да опази преднината си и се превърна в основния конкурент на „Ювентус”, заставайки на второ място с четири точки зад торинския клуб в Серия А.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com