Ланс Армстронг разказа своята история за допинга

14662
Ланс Армстронг разказа своята история за допинга

Легендарният колоездач Ланс Армстронг даде първото си интервю, след като беше лишен от всички спортни титли, пред най-известната телевизионна водеща Опра Уинфри.

Интервюто на Ланс Армстронг е заснето в дома на спортиста в гр. Остин, щата Тексас. В един искрен разговор, без задръжки, седем-кратният шампион на „Тур дьо Франс” споделя своята гледна точка във връзка с допинг скандала, отнетите титли и доживотната забрана да се състезава професионално. Пред Опра Уинфри той разказва и за годините извън спортната си кариера. В края на миналата година, Армстронг подаде оставка от поста си на председател на фондация Livestrong, която той създаде. Фондацията беше успяла да набере милиони долари в името на борбата срещу рака.

Армстронг трябва да връща освен трофеи и милиони долари

Лишеният от седемте си титли от Тур дьо Франс Ланс Армстронг трябва да върне освен трофеите и заработените пари от участието си в сър...

Вчера стана ясно, че Армстронг е предложил на правителството на САЩ 5 млн. долара като компенсация за щетите, нанесени от неговите действия, съобщи БГНЕС.

Армстронг се опита да компенсира Пощенската служба на САЩ, спонсорираща отбора US Postal, в който се състезаваше американецът. От 1999 г. до 2004 г. Пощенската служба е изплатила на тима 30 млн. долара. Освен компенсация, Армстронг е предложил на правителството да стане свидетел по делото, което разследват федералните органи. Според CBS News, кабинетът е отклонил и двете предложения на колоездача, които са били определени като "неадекватни". В края на 2012 г. Антидопинговата агенция на САЩ представи доклад, в който се съдържат многобройни доказателства за това, че Армстронг е употребявал и разпространявал забранени вещества. В доклада се твърди, че US Postal са разработили "най-сложната, професионална и успешна допингова програма в историята на спорта". След публикацията Армстронг бе лишен от титлите си.

Интервюто му пред Опра Унифри, в което той признава за употребата на стимуланти, българските зрители ще имат възможност да го гледат единствено по TLC на 18 и 19 януари, съответно от 21.00 ч. и 18.45 ч. Разговорът с Армстронг е част от поредицата ексклузивни интервюта на ТВ водещата Опра Уинфри с известни и любопитни личности, наречена „Опра разговаря с…”.

Редактор: Пламен Георгиев

Официален край за легендата "Армстронг"

Ланс Армстронг официално загуби седемте си титли от Тур дьо Франс и бе наказан до живот, след като Международният колоездачен съюз ра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com