Мадански предложи схема за млади таланти, БФС я прие

5692
Мадански предложи схема за млади таланти, БФС я прие

Михаил Мадански направи нехарактерно за българските футболни среди предложение, което дори беше прието от БФС. Целта на наставника на младежкия национален отбор е да се даде шанс на младите таланти в България да се развиват.

"Предложих всеки отбор от "Б" група задължително да пуска като титуляри по двама футболисти под 21 години. Радвам се, че БФС го прие. Така ще имаме 36 млади състезатели, които ще играят редовно професионален футбол. Но аз съм готов да стигна и по-далеч. За мен във "В" групите всеки отбор трябва да има само по 3-4 футболисти над 21 години. Всички останали да са под тази възраст. Ако това се осъществи, смятам, че ще бъде от голяма полза за различните национални гарнитури", заяви Мадански в интервю пред сайта на БФС.

Националите 96-и в ранглистата на ФИФА

Националният отбор на България е на 96-о място в новата ранглиста на ФИФА, която специалистите често пренебрегват, заради прекалената ...

По повод бъдещето на младежкия националния отбор Мадански обяви, че е провел сериозен разговор с Любо Пенев . Старши треньорът на възрастните „лъвове” е заявил, че ще налага част от състезателите в първия отбор. Въпреки това Мадански е убеден, че ще сглоби „боеспособен състав за следващия цикъл”.

 

Редактор: Константин Костов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com