"Манчестър Сити" така и не взе победа в Шампионската лига

5550
"Манчестър Сити" така и не взе победа в Шампионската лига

След изиграването на последния кръг от мачове в първите четири групи на Шампионската лига вече отпаднаха и последните въпросителни около съдбата на отборите в тях.

За втора поредна година английският шампион „Манчестър Сити” отпадна безславно от лигата на богатите. „Сити” загуби с 0:1 при гостуването си на „Борусия Дортмунд” и завършва кампанията без победа, като дори не успя да се класира за Лига Европа. Единственият гол в мача вкара Юлиян Шайбер, а „Дортмунд” можеха да спечелят и по-убедително. „Сити” с нищо не показаха, че са дошли да се борят за победа, като единствените им по-сериозни шансове се откриха пред Джеко и Тевес, но особено един удар с глава на аржентинеца беше майсторски париран от Вайденфелер.

Ясни са 12 отбора, които отиват на осминафинал в Шампионската лига

След изиграването на петия кръг от груповата фаза на Шампионската лига имената на 12 от общо 16 отбора, които могат да играят в осминаф...

Така в най-интересната група на турнира - група D, „Дортмунд” се класира като първи отбор, а втори остана „Реал Мадрид”, който смаза с 4:1 „Аякс” на „Бернабеу”. Въпреки тежката загуба холандците ще играят в Лига Европа напролет.

В група C отборът на „Малага” завършва като лидер, а втори остана „Милан”. Росонерите извъртяха един от редовните си номера в последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига, когато е сигурно, че продължават напред. Те загубиха в домакинството си на „Зенит” с 0:1 в крайно скучен мач, в който Дани вкара единственият гол в 35-тата минута. За домакините не започна най-силният им играч – Стефан Ел Шарауи, който се появи на терена едва десет минути преди края. Така „Зенит” ще играе в Лига Европа, а „Андерлехт” отпада след като завърши 2:2 в Испания с „Малага”.

В група A „Пари Сен Жермен” успя да спечели първото място след победа в Париж с 2:1 над „Порто”. Победното попадение падна през второто полувреме, а негов автор стана Езекил Лавеци. Португалците са втори, а в Лига Европа отива „Динамо Киев”.

В група B „Шалке” завоюва първото място след равенство 1:1 с „Монпелие” във Франция. Втори останаха „Арсенал”, които паднаха с 1:2 в Гърция от „Олимпиакос”. Именно „Олимпиакос” ще играе в Лига Европа през пролетта, след като спечели третото място в тази група.

"Байерн" и "Дортмунд" не се победиха - 1:1

В супер дербито на Германия „Байерн Мюнхен” и „Борусия Дортмунд” завършиха тривиално - 1:1. Мачът започна с пр...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com