Мемфис и Индиана взеха предимство срещу Оклахома и Ню Йорк

5185
Мемфис и Индиана взеха предимство срещу Оклахома и Ню Йорк

Аутсайдерите атакуват – това е изводът от поредните два мача, изиграни във втория кръг на плейофите в НБА.

Източна конференция

Маями и Сан Антонио излязоха напред в сериите си

Класата надделява  над ентусизама - така може да се обобщи изминалата нощ в поредната серия от мачове в НБА. Източна конференция ...


82:71 – това е цифровото изражение на първата победа на „Индиана Пейсърс” в серията с „Ню Йорк Никс” в още първия мач от домакинствата си.

Героят за „Индиана” беше малко неочакван – Рой Хибърт с 24-те си точки, негов рекорд в кариерата му. Той се оказа и най-резултатният играч в срещата изобщо. За гостите Кармело Антъни вкара 21 точки, но никой от съотборниците му не можа да вкара двуцифрено число точки.

Реално мачът беше спечелен от „пешеходците” благодарение на стрелбата от тройката. „Индиана” вкара общо 10 тройки, най-много през сезона за отбора в един мач. През третата четвърт „Индиана” направи серия от 11:1 точки и поведе с 58:44, което реално се оказа преломът в мача.

„Индиана” води с 2:1 победи в серията.

Маями Хийт смаза с рекордна разлика Чикаго Булс

Действащият шампион на НБА "Маями Хийт" отговори по най-добрия начин на изненадващата домакинска загуба от "Чикаго Булс" в първия мач ...

Западна конференция


На Запад „Мемфис Гризлис” показа, че е много корав отбор и взе първия си домакински мач срещу „Оклахома Сити Тъндър” с 87:81.

За победителите Марк Гасол вкара 20 точки, а Тони Алън и Майк Конли добавиха по 14 точки. За гостите Кевин Дюрант се отчете с 25 точки и 11 борби. Проблемът обаче е, че останалите титуляри на „Оклахома” за пореден път бяха много слаби и вкараха едва 6 коша от 25 опита.

Мачът се реши в третата четвърт, когато „гръмотевиците” вкараха само 15 точки и реално показаха, че нямат огнева мощ в отсъствието на Ръсел Уестбрук.  Като цяло процентът на стрелба на „Оклахома” от игра не превиши 40 на сто.

Възелът в НБА се затяга

Битка докрай – това е мото на плейофите в НБА и то се потвърди за поредна вечер, след като вече в три от четирите серии отборът с...

„Мемфис” води с 2:1 победи в серията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com