Милан се отдалечава от Шампионската лига

5904
Милан се отдалечава от Шампионската лига

В дерби срещата на 20-ия кръг в Серия А отборите на „Сампдория” и „Милан” завършиха при нулево равенство. Така „Милан” се отдалечава от зона Шампионска лига на вече девет точки, а „Сампдория” взеха глътка въздух в борбата срещу изпадане.

„Сампдория” влезе в мача по-добре, като спокойно можеше да води още след първите десет-петнадесет минути игра. В този отрязък на мача вратарят на „Милан” Кристиян Абиати на три пъти трябваше да спасява тежки удари на Де Силвестри, Кръстичич и Едер. В 20-тата минута пък се откри най-чистото положение за „моряците”, когато капитанът им Гасталдело пропусна от три метра с глава след корнер, след като беше изпуснат от Масимо Амброзини.

Ливърпул готви отмъщение за Манчестър Юнайтед

След съботната загрявка дойде ред и на основното ястие за футболните лакомници – супер неделя с грандиозни сблъсъци в английското...

След това първоначално превъзходство на домакините „Милан” поизравниха играта, но росонерите нямаха чисти положения. Те се отчетоха само с два удара от разстояние на Рикардо Монтоливо, а в нападение пълни фигуранти бяха Стефан Ел Шарауи и МБайе Нианг. Единствено Боян Къркич търсеше топката и се движеше много, но неговите усилия бяха крайно недостатъчни.

Второто полувреме започна с поредица от свирепи влизания, като Андреа Поли и Ненад Кръстичич буквално посякоха последователно Матьо Фламини и Матия Де Шилио. Това начало обаче не стресна „Милан”, които започнаха лека полека да играят малко по-добре.

В 60-тата минута „Милан” изтърва първото си и най-чисто положение в мача. То дойде след хубав пробив отдясно на Нианг, който намери Къркич в малкото наказателно поле. Нападателят успя със защитник на гърба си и да стреля от малък ъгъл, като топката отиде към далечната греда и там на аутлинията Боатенг я хвана на щпагат, но вратарят на Самп Серхио Ромеро успя някакси да блокира удара.

В ответната атака обаче „Сампдория” можеше да открие резултата, но Абиати отново спаси. Веднага след това Филип Мексес сбърка много лошо в невралгична зона, което позволи на домакините да атакуват и Мауро Икарди излезе сам срещу Абиати, но прати топката край десния страничен стълб.

Ювентус се справи с Милан след продължения

В чакания с най-голям интерес четвъртфинал от Купата на Италия шампионът "Ювентус" се справи с 2:1 след продължение с тима на "Милан". ...

След тези фойерверки обаче двата отбора отново затвориха играта и гледаха повече да не допуснат гол, отколкото да вкарат. „Милан” владееше малко повече топката, но не знаеше какво да прави с нея.

Така логично се стигна до мач без голове, но по-тревожното специално за гранда от Милано е, че няма никакви алтернативи в халфовата линия и тепърва ще си пати от лиспата на вариативност, темпо и лидер в креативната фаза на играта.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com