Миланското дерби разтърсва Италия и Европа

4455
Миланското дерби разтърсва Италия и Европа

Неделната порция футбол обикновено е доста богата и тази неделя не прави изключение. В Англия и Италия ще има две големи дербита, които ще изкушат всеки лакомник, търсещ много голове, за да утоли футболния си глад.

Манчестър Сити – Челси, 15:30 часа

Ще си върне ли Барселона самоуважението?

Отново е събота и идва футболното предястия, обещаващо гол след гол. Затова е време за почивка и забавление. Започваме с Примера Дивизи...


Голямото дерби на 27-ия кръг в Премиершип изправя един срещу друг втория срещу третия във временното класиране. И за двата отбора обаче борбата за титлата реално приключи – „Сити” е на цели 15 точки от градския съперник „Манчестър Юнайтед”, а „Челси” е още по-назад – на 19 точки.

Интрига обаче има – сблъсъкът ще даде по-добри изходни позиции на спечелилия го за атаката на второто място в крайното класиране, което означава и директно влизане в Шампионската лига догодина. А разликата между двата отбора е само 4 точки.

Като временна форма „Челси” е в малко по-добро състояние. И двата отбора напоследък преживяха лоши моменти – „Сити” нямат победа във вече три мача в Премиершип, „Челси” пък в последните пет мача допуснаха на два пъти обрати след като водеха – от 2:0 до 2:2 при гостуването на „Рединг” и от 2:1 до 2:3 при гостуването на „Нюкасъл”.

Напоследък големите проблеми за двата тима са в защита, но поради различни причини. „Манчестър Сити” бяха лишени от фундаментални фигури в отбранителния си вал, начело с капитана си Венсан Компани, докато при „Челси” големи липси нямаше, но въпреки това налице бяха сериозни гафове. И от тази гледна точка „Сити” изглежда малко по-добре, защото сега Венсан Компани, Яя Туре и Коло Туре са на линия и готови за битка.

Милан - Барселона или какво се случи след мача

Еуфорията в Милано взе връх след знаменитата и неочаквано убедителна победа на седемкратния първенец на Европа "Милан" над фаворита в т...

В директните сблъсъци исторически погледнато „Челси” има предимство, но откакто големите пари дойдоха при „Сити” нещата не стоят точно така. В последните седем дербита между двата тима „Манчестър Сити” има четири победи, „Челси” е с две, като и двете са в Лондон, а веднъж сблъсъкът завърши наравно – 0:0 през есента на миналата година.

По отношение на съставите за „Сити” ще липсва Майка Ричардс, а под въпрос са Венсан Компани и Гарет Бари, но и двамата най-вероятно ще започнат титуляри. При „Челси” липсва единствено Ориол Ромеу.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство на „Сити” – 2.00, при 3.79 за равенство и 4.20 за победа на „Челси”.

Прогноза:

Интер – Милан, 21:45 часа

Милан изнесе тактическа лекция по футбол на Барселона

В първи осминафинален мач от Шампионската лига отборът на "Милан" показа защо е считан за европейската марка на Италия и наказа много л...


Едно от най-яростните съперничества в Европа този път няма да решава кой ще е с предимство да се бори за скудетото, а кой ще излезе на полпозишън в борбата за третото място в Италия, което е последното, даващо право на участие в Шампионската лига.

В момента „Милан” е с 1 точка преднина в битката, но освен това изглежда в по-добра игрова форма и с психологическо предимство. През седмицата росонерите победиха неочаквано убедително „Барселона” в Шампионската лига и настроението им със сигурност е на много високо ниво. А като прибавим, че и Марио Балотели се връща в състава, след като нямаше право да играе в най-силния европейски клубен турнир, то нещата за „Интер” изобщо не изглеждат добре.

Проблемите на „Интер” преди дербито всъщност са доста големи. В нападение го няма основният голмайстор на нерадзурите Диего Милито, който е аут до края на сезона заради скъсани връзки в коляното. В защита ще липсват Андреа Ранокия, който има проблем с разтегнати връзки в коляното, уругваецът Алваро Перейра пък е наказан, а под сериозна въпросителна са Кристиян Киву и Юто Нагатомо. Вероятно обаче Киву ще бъде форсиран да замести Ранокия, който има малък шанс да се появи в игра. Под въпрос е и ветеранът Деян Станкович, уругваецът Валтер Гаргано също не е сигурен участник в дербито, но е достатъчно възстановен, за да е поне в групата на мача.

Проблеми със състава има и „Милан”, но те не са толкова големи, колкото тези на градския съперник. В състава на росонерите най-вероятно срещата пропускат Матьо Фламини и Даниеле Бонера, а под въпрос са редица играчи, но всеки от тях може да е в групата на „Милан” – Джампаоло Пацини, Антонио Ночерино, Лука Антонини и Робиньо.

Фиорентина разнебити Интер

Срещата започна в по-бавно и спокойно темпо, но в 13-тата минута „Фиорентина” нанесе удар – центриране отляво стигна ...

Интересна ще е реакцията на феновете на нерадзурите спрямо Марио Балотели. Той е бивш играч на „Интер”, но дори докато носеше синьо-черната фланелка декларираше публично, че е фен на „Милан”. Дали очакваните бурни освирквания на „Джузепе Меаца” (Интер е домакин) ще стреснат младия нападател – предстои да видим, но Балотели отдавна е доказал, че е непукист.

В Серия А предимство в миланското дерби има „Интер” – 67 победи срещу 60 за „Милан” и 52 равенства. От 20 дербита насам не е бил фиксиран равен резултат, а „Интер” са в серия от три поредни победи в сблъсъка.

Средните ставки на букмейкърите дават леко предимство за „Милан” – 2.40 за победа на росонерите срещу 3.31 за победа на „Интер” и 3.55 за равенство.

Прогноза:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com