На Ли смаза Мария Шарапова*

21369
На Ли смаза Мария Шарапова*

Поредната изненада в женската схема на Australian Open е факт - поставената под номер две и номер две в света Мария Шарапова загуби на полуфинал с 0:2 сета (2:6, 2:6) от номер шест - китайката На Ли.

Не толкова загубата, ами начинът, по който тя стана, е големият шок. На Ли, която е известна с нервните си изблици и със склонността си да излиза от релси, този път изигра перфектен мач и не позволи на Шарапова да си помисли, че може да стигне до финал.

Драмата в Мелбърн няма край, Федерер се спаси в пет сета срещу Цонга

След като по-рано тази сутрин поставената под номер три при жените и основен фаворит за титлата на Australian Open Серина Уилямс отпадн...

Срещата започна буреносно, точно както обикновено досега мачовете на Шарапова в турнира. Само че този път не рускинята беше урагана - китайски тайфун беше превзел Мелбърн. Ли поведе с 4:1 гейма, с два пробива, Шарапова успя да върне единия, но само толкова - до края на сета китайката не ѝ даде друг гейм, като с мощна игра и бързо темпо изкарваше рускинята от комфортната ѝ зона и не ѝ даваше да се наглася за ударите си.

Вторият сет започна с точки за пробив за Шарапова, но На Ли устоя и при 2:2 отново установи превъзходство - при това такова, че Шарапова повече и не помириса гейм в мача. Рускинята направи почти двойно повече непредизвикани грешки от съперничката си (32 срещу 18), а това е пагубно за Шарапова, защото нейната агресивна игра е построена върху правенето на печеливши удари. Днес, обаче, На Ли направи повече такива - 21 на 17.

Шок в Мелбърн - Серина Уилямс отпадна

Старостта и опитът в крайна сметка отстъпват пред младостта и бликащата енергия. В това се убеди и супер звездата на американския и све...

Така На Ли се класира на втори финал на Australian Open, а там ще играе със световната номер едно и действаща шампионка в Мелбърн Виктория Азаренка, която победи в два сета Слоун Стивънс с 2:0 сета (6;1, 6:4) във втория полуфинал. На Азаренка обаче и трябваха цели шест мачбола, за да стигне до победата, като пет бяха на собствен сервис при 5:3 гейма. След тези пропуски Азаренка взе медицински таймаут и това наруши ритъма на Стивънс - една постъпка, която предизвиква дискусии относно спортсменството в тениса.

Автор: Ивайло Петров

* Новината е актуализирана към 8:20 часа

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com