Нигерия си спомни какво значи голяма титла

6222
Нигерия си спомни какво значи голяма титла

Нигерия отново е на голямата футболна сцена - това е факт, след като "суперорлите" спечелиха своята трета Купа на африканските нации и прекъснаха серията си от 19 години без голяма титла.

Във финала на турнира Нигерия спечели с 1:0 срещу изненадата Буркина Фасо, а единственият гол вкара Съндей Мба в края на първото полувреме с невероятно отиграване. Мба овладя една високо падаща топка на коляно и от въздуха, без да даде шанс на защитата и вратаря на Буркина Фасо, с левия крак от воле закова кълбото в мрежата.

Успехът е личен връх за треньора на Нигерия Стивън Кеши, който взима титлата и като треньор, след като вече я е печелил като играч.

Титлата за Нигерия е много сладък момент предвид трудните последни години за нигерийския футбол. Стигна се дори дотам, че ФИФА изхвърли "суперорлите" от международни състезания, след като държавата се намеси в делата на Нигерийската футболна федерация. Все пак наказанието не продължи дълго, а четирима висши служители на Нигерийската футболна федерация бяха уволнени заради корупция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com