Нова престижна победа за България на Гран При

7758
Нова престижна победа за България на Гран При

Женският ни национален отбор по волейбол запази шансове да се класира на финалите на елитния турнир от сериите Гран при, след като срази днес домакина Япония с 3:0 пред препълнените трибуни в град Сендай, предаде БГНЕС.

Момичетата на италианския селекционер Марчело Абонданца показа страхотен волейбол и започнаха с успех третия турнир от тазгодишното издание на надпреварата, което пък е дебютно за нашия волейболен тим. По този начин, българките нанесоха първо поражение в тазгодишното издание на турнира на азиатския тим, печелейки днешния мач с 25:23, 25:23, 31:29 в отделните геймове. Японките са трети в световната ранглиста и водач във временното класиране до този уикенд.

С 15 точки най-резултатна за българския тим бе Елица Василева, 12 точки добави Добриана Рабаджиева, а с 11 точки се отличи Емилия Николова. За Япония Саори Кимура се отчете с 15 точки.

За да се класират 100% на финалите в Сапоро нашите трябва да постигнат три чисти победи на този турнир. Това е доста трудна задача срещу подобни съперници. При само една загуба момичетата ни имат реални шансове, но от голямо значение са мачовете на Турция, Германия и Русия, които имат близки точки и могат да ни изместят. При две загуби няма как българките да се наредят между 6-те най-добри отбора в Сапоро.

Втората ни среща японска земя с Чехия е в събота от 15:30 часа, което е 9:30 наше време, а третият ни двубой - със САЩ, е в неделя, отново по същото време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com