Рома и Интер не успяха да се победят

6281

В супер дербито на 21-вия кръг на Серия А отборите на "Рома" и "Интер" завършиха по класически италиански начин - 1:1, като определено вълците могат повече да съжаляват с оглед развитието на мача, а и предвид факта, че "Интер" игра без основни фигури като Диего Милито и Антонио Касано.

Мачът започна много динамично, като в началните минути "Рома" играеше по-добре. Още в 10-тата минута Пабло Освалдо вкара топката в мрежата на нерадзурите, но голът правилно беше отменен заради засада, макар и минимална.

Идва ли голямото падение на Реал?

Противната и дълга седмица свърши почивните дни отново са тук. С тях се завръщат и футболните страсти в „Лаком за гол” &nda...

Постепенно "Рома" усили натиска си и в 22-рата минута вълците откриха резултата. Това стана благодарение на отнета от Майкъл Брадли топка, като американецът пресира отлично объркания Валтер Гаргано, последва пас наляво и оттам пресечка в центъра на наказателното поле, където Андреа Ранокия се хвърли на безумен шпагат и "обръсна" Брадли - дузпа. Зад топката застана легендата Франческо Тоти, който не сбърка и със свиреп шут в горния десен ъгъл откри резултата - 1:0.

Попадението обаче като че ли прекалено много успокои "Рома" и вълците лека-полека отстъпиха инициативата. Десетина минути преди края на частта "Интер" спокойно можеха да изравнят, но чудесният удар с обръщане на 19-годишния хърватски нападател Марко Ливая срещна десния страничен стълб на Гойкоечея. Логичното се случи в последната секунда на полувремето - тогава Фреди Гуарин успя да пусне прострелен пас по земята към Родриго Паласио, който засече веднага топката в долния десен ъгъл за 1:1.

Втората част също започна на високи обороти, като в 51-вата минута Пабло Освалдо изкочи сам срещу Ханданович, но си поведе дълго топката и вратарят на "Интер" успя да избие. Кълбото обаче отиде право в краката на Тоти, който премина през Ханданович, но той успя в последния момент да му чукне с ръка топката преди Тоти да стреля.

Рома излъга Фиорентина

В изключително напечен мач от четвъртфиналите за Купата на Италия „Рома” успя да отстрани „Фиорентина” след про...

Бурните десетина минутки бяха последвани от отрязък на по-голямо спокойствие, като "Интер" обаче не пропускаше всяка възможност за контраигра. След 75-тата минута "Рома" натисна и първо Балцарети не можа да засече от близка дистанция една свалена с глава от Освалдо топка, а след това резервата Иван Пирис беше изведен с много фин пас от Брадли в наказателното поле и когато трябваше само да свие към Освалдо, той стреля под ъгъл крайно нескопосано.

Само минута по-късно отново Пирис беше намерен след центриране на Балцарети, гръкът си спря топката и стреля с всичка сила, но над гредата. В 82-рата минута Ерик Ламела успя да си осигури стрелкова позиция на дъгата на наказателното поле, стреля мощно, но Ханданович някак успя да спаси.

В крайна сметка финалният щурм на "Рома" се оказа ялов и вълците не успяха да вкарат втори гол, а "Интер" определено останаха по-доволни. В сряда, 23 януари, от 21:45 часа двата отбора отново ще се срещнат - този път в полуфинален мач за Купата на Италия

Автор: Ивайло Петров

Интер се промъкна на полуфинал за Купата на Италия през иглени уши

Отборът на "Интер" за малко не изпусна питомното в четвърфинала за Купата на Италия с "Болоня", но в крайна сметка се пребори и хвана д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com