Сан Антонио докосва титлата в НБА

6441
Сан Антонио докосва титлата в НБА

Отборът на "Сан Антонио Спърс" е на само една победа от титлата в НБА, след като победи Маями Хийт със 114:104 у дома в мач номер 5 от финалната серия, за да поведе с 3:2 победи, предаде БГНЕС.

Наставникът на "шпорите" Грег Попович направи изненадващ ход, включвайки в стартовата петица представящият се неубедително в серията до момента Ману Джинобили. Аржентинският гард се отплати отлично за доверието, завършвайки с 24 точки и 10 асистенции. Тони Паркър отново бе най-резултатен за "Сан Антонио", отбелязвайки 26 точки, докато Дани Грийн се представи феноменално в стрелбата отдалеч, записвайки 6 успешни стрелби от 10 опита. По този начин Грийн подобри рекорда на Рей Алън за най-много отбелязани тройки във финална серия, като вече има 25 тройки.

Лидерите на "Маями" също се представиха силно, като Леброн Джеймс и Дуейн Уейд завърши с по 25 точки, Рей Алън добави 21 от пейката, а Крис Бош се отчете с 16 точки. Действащите шампиони не успяха обаче да се справят със страхотна стрелба на играчите на Спърс - 60 процента успеваемост от игра. Мач номер 6 е утре в Маями, като "горещите" ще бъдат домакини и на евентуален седми мач.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com