Сезонен и хроничен вирус полазиха Челси и Арсенал

6771
Сезонен и хроничен вирус полазиха Челси и Арсенал

Януари е и всички вече знаят – вирусите се вихрят с пълна сила и поразяват всичко живо. За зловещата им сила доказателства могат да се намерят къде ли не – от подсмърчащото семейство вкъщи, до любимите футболисти и отбори, които ни разтушават от ежедневните проблеми кажи-речи всяка вечер.

Няма фен на земята, който да не се притеснява истински, когато любимият му отбор боледува. Както и няма фен, който да не се забавлява истински, когато най-противният му отбор боледува. А този уикенд в английското първенство среща си дават два много заразни отбора, чиито болести трудно се лекуват, но лесно се прихващат.

Двама мъже повеждат в Лаком за гол, дамите готвят ответен удар тази седмица

Първият кръг на играта на Actualno.com „Лаком за гол” завърши. Екипът на любимия ви сайт ви благодари, драги (по)читатели з...

„Челси” срещу „Арсенал” – сините са болни от сезонния и бързо удрящ в краката и главата вирус „Рафаел Бенитес”, известен по-накратко с името „Гафа”. Топчиите пък страдат от хроничната тиха лудост с елементи на шизофрения „Арсен Венгер”, която е страшно упорита и не се поддава на терапия.

Когато две такива природни стихии си дават среща в пряк двубой, не може да не е интересно. Вирусът „Гафа” вече успя да нанесе де що можа поражения на „Челси” за има няма месец боледуване. Сините не станаха световен клубен шампион, изостанаха на 13 точки зад „Манчестър Юнайтед” в Премиершип и на всичкото отгоре успяха да паднат с 0:2 в първия полуфинал за Купата на лигата в Англия. А там съперници на „Челси” са „Суонзи”, „Астън Вила” и четвъртодивизионния „Брадфорд” – по презумпция лесни хапки за здрав отбор, но явно трудни за болен.

При лудостта „Арсен Венгер” нещата са далеч по-сложни. Тя руши бавно и полека „Арсенал” – дотам, че клубът отдавна се превърна просто в бизнес. Лондончани имат едни от най-скъпите билети във Висшата лига и най-модерния стадион, но пък трофеите останаха някъде назад във времето. От 2005 година насам топчиите нямат спечелена купа – никаква, дори най-мъничката възможна. А в борбата за титлата не помнят откога не са били.

Щом обаче болни и луди се срещнат, шоуто е гарантирано. В неделя от 15:30 часа ще е така. „Челси” би трябвало да победи, но дали защитата им мисли така? А Фернандо Торес дали въобще вече мисли? За Бенитес по-добре да не говорим повече. „Арсенал” би трябвало да накаже нестабилната синя отбрана, но дали ще могат топчиите да ритнат към вратата, без преди това да се опитат с пасове да влязат в нея? Ако Арсен Венгер им го казва на английски, футболистите му може и да не го разберат – освен Джак Уилшър и Тио Уолкът. Но... голове ще има. Няма как, когато вирус се изправя срещу лудост. Лудото шоу ще е факт – а вие, уважаеми читатели, поставете му диагноза в „Лаком за гол”.

Ливърпул готви отмъщение за Манчестър Юнайтед

След съботната загрявка дойде ред и на основното ястие за футболните лакомници – супер неделя с грандиозни сблъсъци в английското...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com