Шок в Мелбърн - Серина Уилямс отпадна

7763
Шок в Мелбърн - Серина Уилямс отпадна

Старостта и опитът в крайна сметка отстъпват пред младостта и бликащата енергия. В това се убеди и супер звездата на американския и световния женски тенис Серина Уилямс, която изпита горчилката на поражението на четвъртфиналите на Australian Open.

Уилямс загуби с 1:2 сета от своята сънародничка Слоун Стивънс, при това допускайки обрат от 1:0 сета - 6:3, 5:7, 4:6.

Извънземно шоу в Мелбърн - Джокович оцеля срещу Вавринка

В истинско шоу се превърна днешният мач от вечерна сесия при мъжете, като световният номер едно и номер едно в схемата на Australian Op...

В първия сет нещата вървяха добре за Уилямс - тя проби при 4:3 гейма и затвори комфортно частта, но си личеше, че не е в оптимално състояние и изпитва болки в гърба. Въпреки това Уилямс поведе с 2:0 гейма и във втората част, но тогава 19-годишна Стивънс демонстрира в пълна степен защо е смятана за наследничка на сестрите Уилямс - обрат до 5:3 гейма, като най-впечатляващото беше, че Стивънс укротяваше бесните удари на Уилямс, играеше разумно, без много сила, но с повече търсене на ъгли и опити да кара Уилямс да тича и съответно с повече движение по корта вземаше предимство.

Младостта и неопитността на Стивънс позволиха на Уилямс все пак да върне пробива в последния момент, точно при сервис на тийнейджърката за сета, но Стивънс не се уплаши и успя да вземе два поредни гейма при резултат 5:5 гейма и да изравни сетовете.

В решителната част нещата придобиха драматичен характер - пробив за Уилямс за 4:3 гейма, но младата Стивънс не трепна, веднага го върна и не само това - при 5:4 гейма в своя полза спечели подаването на Уилямс за последен път в мача, след като в предния гейм отрази точка за пробив.

"Боже мой, Боже мой - баба и дядо сигурно са откачили", промълви замаяната от щастие Стивънс в интервюто на корта след мача.

Григор Димитров напусна и турнира на двойки в Мелбърн

Два тайбрека се оказаха непреодолимо препятствие в опита на Григор Димитров да стигне до четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Заедно...


За Уилямс този Australian Open се оказа доста лош - контузи глезена си още в първия си мач, а във следващия се шамароса много неприятно в лицето с ракетата при отиграването на една топка. За капак дойдоха и болките в гърба на Уилямс, а след загубата си тя се оплака, че не помни да се е чувствала толкова зле физически на турнир от Големия шлем в кариерата си. Въпреки това Серина похвали младата си съперничка и заяви, че нейната игра, а не болките, са причина за победата. "Слоун игра на много високо ниво", каза Уилямс.

В другия четвъртфинал при жените от днешния ден изненади нямаше - световната номер едно Виктория Азаренка спечели с 2:0 сета (7:5, 6:1) с рускияната Светлана Кузнецова. На полуфинал Азаренка ще играе точно със Слоун Стивънс.

При мъжете Анди Мъри се справи без проблем с изненадата на турнира Жереми Шарди с 3:0 сета - 6:4, 6:1, 6:2 и се класира на полуфинал. Там шотландецът очаква победителя от мача между Роджър Федерер и Жо-Вилфред Цонга, който ще се играе по-късно днес.

Федерер преподава сурови уроци на младото тенис поколение

Световният номер две Роджър Федерер се класира на четвъртфинал на Australian Open след като днес преодоля без особени проблеми с 3:0 се...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com