Силен насрещен вятър и труден финал за участниците във втората гонка на XIII-тата Международна регата "Cor Caroli"

6025
Силен насрещен вятър и труден финал за участниците във втората гонка на XIII-тата Международна регата "Cor Caroli"

Вчера приключи награждаването от II гонка KONICA MINOLTA OFFSHORE RACE на XIII-тата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, която се провежда от 14 до 18 август между градовете Варна, Несебър и Балчик.

Заради силния вятър и големи вълни, стартът на втората гонка KONICA MINOLTA OFFSHORE RACE бе отложен. По план лодките трябваше да стартират надпреварата в 18:00 ч. на 16 август и да направят нощен преход, но заради атмосферните условия началото на етапа бе дадено вчера, 17 август, в 6.11 ч. сутринта. Поради силното вълнение, от 46 лодки, успяха да стартират 41, като по време на гонката се отказаха още 10. Така, в Балчик финишираха 31 от общо 46 участници в регатата.  Силният насрещен вятър превърна втората гонка в най-тежката до момента за екипажите и изцеди почти до крайна степен силите на участниците със своите 52 морски мили и изненадите във времето, които поднесе.

„Windwalker”, отново най-бързата яхта в реално време, пристигна в Балчик в 14.30 ч., а най-бавните продължаваха да пристигат до 19.30 часа. Една от лодките първенци в свободния клас – Bavaria 50, измина повече от половината разстояние с едно платно, единственото останало здраво след битката с времето, като това не й попречи да заеме второто място в класа си.

Награждаването на победителите се състоя на гала вечеря на марината в Балчик. Наградите връчи г-жа Елена Дречева, Изпълнителен директор на Коника Минолта България. Специален гост на партито бе г-н Атанас Атанасов - Председател на Морски клуб Балчик. От името на кмета на община Балчик, г-н Николай Ангелов,  той връчи реплика на статуята на Посейдон, открита в храма на Кибела в гр. Балчик на г-н Велко Лазов, Управляващ директор на Lexus за България. Г-н Атанасов благодари на Lexus – генералния спонсор на регатата за подкрепата на ветроходния спорт в България.

Прогнозите за предстоящия трети етап от регата обещават хубаво време и попътен вятър. Предпоставка разноцветни спинакери да украсят хоризонта.

XIII-тата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS” приключва днес, 18 август, а награждаването на победителите в III гонка - SOGELEASE OFFSHORE RACE ще се състои от 18.00 ч. на Морска гара – Варна. Непосредствено след него своите награди ще получат и победителите в генералното класиране на Lexus. Призьорите ще бъдат наградени лично от г-н Велко Лазов, Управляващ директор на LEXUS за България. 

Класиране по класове в I гонка - TEXACO HAVOLINE OFFSHORE RACE 

Клас IRC I- RACERS:

Тринадесета международна регата Cor Caroli - Bavaria Yachts

От 14 до 18 август между градовете Варна, Несебър и Балчик ще се проведе ‘’XIII-тата Международна регата "Cor Caroli - Bava...

1. VENID YACHT

2. EXTASY

3. PETRA

Клас IRC II – CRUISERS:

1. ELAN 514

Четири яхти горяха в Несебър

Четири яхти горяха в Несебър, три са напълно изгорели, а четвъртата е с обгорял корпус, съобщи БГНЕС.Сигналът за горящите яхти на прист...

2. LZ YACHTING

3. BENJAMIN III

Клас IRC III- CLASSIC:

1. MUSON

2. LA BELLA II

Арестуваха посмъртното завещание на Стив Джобс

Холандските власти арестуваха яхтата, построена за покойния основател на Apple, по молба на нейния дизайнер Филип Старк, който твърди, ...

3. AKSHAENA

Клас FREE

1.    BLUE MAGIC

2.    BAVARIA 50

3.    DIVA

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com