"Юнайтед" разплака "Сити" с гол в последната минута

8310
"Юнайтед" разплака "Сити" с гол в последната минута

В супер дербито на 16-ия кръг на Премиершип "Манчестър Юнайтед" пречупи шампионите от "Манчестър Сити" с 3:2, като победният гол беше типичен за марката "Юнайтед" - в последната минута.

Противно на информациите преди мача, в стартовите състави на двата отбора влязоха съответно Давид Силва за „Сити”, който уж беше контузен, както и Антонио Валенсия, за когото също лично Алекс Фъргюсън каза, че е контузен.

Футболна неделя

Здравейте, уважаеми читатели на Actualno След резултатната събота и многото голове в европейските дербита, които бяхме представили на ...

„Сити” натиснаха още в началните минути и последователно Балотели и Агуеро пропуснаха добри възможности. В 15-тата минута обаче „Юнайтед” ужили жестоко гражданите – контраатака на червените беше завършена много хитро от Рууни, който с лек удар през краката на Гарет Бари матира Харт – в тази ситуация вратарят дори не видя топката.

Неприятностите на „Сити” не свършиха дотук – само пет минути по-късно капитанът им Венсан Компани беше заменен заради контузия от Коло Туре.

Мачът вече вървеше в крайно неприятна посока за „Сити”, които след само половин час изоставаха с 0:2. Отново Рууни вкара попадение след нова образцова атака за червените дяволи по фланга, при която Рафаел подаде перфектен пас на голаджията на „Юнайтед”.

Второто полувреме на срещата започна с нова принудителна смяна – Джони Еванс беше заменен от Крис Смолинг. В игра влезе и Карлос Тевес, който замени Балотели и определено раздвижи играта на гражданите.

"Манчестър Сити" така и не взе победа в Шампионската лига

След изиграването на последния кръг от мачове в първите четири групи на Шампионската лига вече отпаднаха и последните въпросителни окол...

Интригата в мача се върна петнадесетина минути по-късно – тогава Робин Ван Перси направи страхотно изпълнение, като завъртя топката към далечния ъгъл, тя рикушира в гредата и Ашли Иънг я довкара. Попадението обаче беше несправедливо отменено. И минута по-късно „Сити” вкара гол – атака на Тевес беше завършена с шут, спасен от Де Хеа, но топката стигна до Яя Туре, който майсторски я насочи в долния десен ъгъл на вратата на „Юнайтед” – 1:2.


Този гол промени изцяло нещата на терена и „Сити” се хвърли напред. Гражданите имаха основателни претенции за дузпа, имаше и игра на Смолинг с ръка, но невидяна от съдията. В 78-та минута Давид Силва изпусна много чисто положение за гол, когато от ъгъла на малкото наказателно поле нацели рамото на Де Хеа, а топката рикушира в горната греда.

Неизбежното обаче се случи в 85-тата минута – след изпълнение на корнер топката беше избита на границата на наказателното поле, където Пабло Сабалета я посрещна със свиреп шут и я заби в долния десен ъгъл на Де Хеа – 2:2. Преди гола беше направена смяна от Фъргюсън и беше вкаран Фил Джоунс на мястото на Валенсия и точно това наруши постройката на червените дяволи, които не се подредиха както трябва и допуснаха детинската грешка при гола на Сабалета.

И когато изглеждаше, че "Сити" са на път да направят пълен обрат, "Юнайтед" за пореден път представиха коронния си номер. Пряк свободен удар в 91-вата минута беше извъртян перфектно от Робин Ван Перси и с лек рикошет влезе в долния десен ъгъл на Харт, който пипна топката, но само толкова - 3:2.

Предпазлива игра и 0:0 между "Челси" и "Манчестър Сити"

В дерби мача на 13-ия кръг на Висшата лига на Англия, който се превърна в разочарование, европейският клубен шампион „Челси&rdquo...

Голът предизвика публиката на гражданите и Рио Фърдинанд беше нацелен с монета в главата, която му отвори аркада. Намеси се и полицията и не се стигна до безредици на трибуните, които трябваше да преглътнат горчивия червен хап. За капак и Тевес в последната минута нарочно изрита Фил Джоунс, но съдията му спести червения картон, за да не се нагнетява допълнително напрежение.

Снимки: Getty Images/Guilever

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com