Volvo World Match Play Championship влиза в решителната си фаза

9955
Volvo World Match Play Championship влиза в решителната си фаза
Днес и утре 24 от най-добрите голфъри в света ще определят победителя в 48-то издание на един от най-големите световни голф турнири, основен спонсор на които е Volvo.

Мега спортно събитие, мега играчи, мега награден фонд на мега голф игрище. Макар да не разбирам особено от голф, но определението „мега“ просто не може да ми излезе от главата, след като вчера станах пряк свидетел на част от двубоите от Volvo World Match Play Championship, който се провежда на невероятното голф игрище „Тракийски скали“ край Балчик.

В България има няколко голф игрища, но определено „Тракийски скали“ е невероятно съоръжение, който факт се изтъква от абсолютно всички – организатори, състезатели, официални лица. Определят го като едно от най-драматичните голф игрища в света и претендент за титлата „Най“ с голф игрище във Флорида. Макар и да има задължителната доза куртоазия, но видях само искреност в изказванията на повечето официални лица вчера вечерта, когато те заявиха, че „след няколко години с гордост ще можем да се похвалим, че сме били първите, които сме посетили това невероятно голф игрище.“ А скритият подтекст зад тези думи може да бъде разчетен като предстоящ наплив от голфъри от цял свят, които ще идват на „Тракийски скали“ да изпробват уменията си.

„Мото-Пфое“ започна строеж на нов комплекс в Бургас

Вчера в Бургас започна строителството на нов търговско-сервизен комплекс на „Мото-Пфое“. Първата символична копка направиха...

Това ще стане възможно благодарение на това невероятно спортно събитие, което ще привлече погледите на стотици милиони зрители по света към красотата на България. Това е възможно благодарение на основния спонсор Volvo, който осигурява огромния награден фонд от 3 млн. евро. Пер Ериксон, президент на Volvo Event Management, даде много добро описателно сравнение за това какво в действителност представлява Световният Volvo мач плей шампионат, чийто финал е утре. "Ако направите сравнение с футбола, който е по-популярен у вас, представете си, че тази седмица в България са пристигнали Роналдо, Златан Ибрахимович и Фернандо Торес."

Според Красимир Гергов, президент на Българската голф асоциация, „това е най-голямото спортно събитие, организирано някога в България. Чрез телевизионните излъчвания 400 милиона домакинства по света ще се запознаят с красотата на България. Това ще бъде от огромно значение за развитието на туризма и икономиката на страната.“

Правилата на Мач плей турнира се провеждат на принципа на пряка елиминация. Първите 16 в схемата се комбинират в една група (първия срещу шестайстия, втори срещу петнайсти и т.н.), като в тяхната група влиза още един играч, който се определя с жребий от останалите 8 играча (общият брой участници в турнира е 24). Играе се на 18 дупки. На всяка дупка се определя победител, като крайният победител от всяка група се определя по броя спечелени дупки, а не по това дали има най-малко удари. Победителят от груповата фаза играе с втория от друга група (осминафинал), след което победителите от тези преки двубои продължават един срещу друг по двойки в четвъртфинал, полуфинал и финал.

България с първо домакинство на състезание от Европейския тур по голф

България ще домакинства за първи път състезание от Европейския тур по голф - това ще бъде надпреварата World Match Play Championship ...

Днес се играят осмина-и четвърфиналите, а утре е полуфиналът и финалът. Който вдигне триумфално ръцете си ще прибере чек от 800 000 евро от общия награден фонд от 3 млн., осигурени от Volvo. Вторият ще се задоволи с 400 000 евро. Двамата загубили полуфиналите ще вземат по 200 000 евро, четиримата загубили четвъртфиналите ще вземат по 100 000, осмината загубили осминафиналите ще приберат по 75 000 евро, като дори последните 8 играча от груповата фаза ще увеличат сметките си с по 50 000 евро. С други думи казано – всички играчи ще вземат пари от наградния фонд на Volvo.

И това е само един от големите стимули, който предлага автомобилната компания. Volvo е осигурила 3 награди за Hole in One (вкарване в дупката с един удар). Тази революционна стъпка Volvo направи в турнира Durban County Club по-рано тази година, когато предложи три награди за вкарване в дупката с един удар. На голф игрището „Тракийски скали“ 24-та голфъри ще бъдат изкушени от Volvo също с три награди: лек автомобил Volvo V40 за дупка №8, най-мощният камион в света (750 к.с.) – Volvo FH за дупка №17. За дупка №7 е определен багер-товарач Volvo.

Volvo спонсорира три професионални турнира – Volvo Golf Champions, Volvo China Open и Volvo World Match Play Championship. Освен това Volvo организира и мащабна международно събитие за клубни и корпоративни играчи – Volvo World Golf Challenge. Родното издание на турнира, организирано от „Мото-Пфое“, ще се проведе на 20-ти, също на „Тракийски скали“, където 80 непрофесионални голфъри ще миналт по същите 18 дупки, на които ден преди тях ще бъде определен шампионът в Световния мач плей шампионат.

Автор: Пламен Георгиев

 

Volvo ще превозва световния голф елит

  Между 16 и 19 май тази година, България за първи път ще е домакин на един от най-престижните голф турнири в света – Volvo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com