Откриват втори дежурен телефон в Казанлък

2787
Откриват втори дежурен телефон в Казанлък
Снимка: iStock/Guliver

Втори дежурен телефон за спешни случаи разкрива община Казанлък в 8:30 утре, 26 март, съобщиха от общинската администрация. Новият телефонен номер 0887/70-08-46 ще е на 24-часово разположение на гражданите без личен лекар, но имат нужда от указания какво да правят при грипоподобна симптоматика. Ще се обслужва от медицински специалисти, а целта е да се намали натиска върху здравната система в спешните кабинети и да се предотврати посещението на здравни заведения за всякакъв вид информация.

На разположение остава и вече познатият на всички горещ телефон 0700/ 400 56 , на който 24 часа се приемат заявки от възрастни, самотно живеещи и/или болни хора за доставка на медикаменти, хранителни продукти и топла храна. Екипите по доставянето са с отличителни знаци на община Казанлък. 

Общинският кризисен щаб призовава всички граждани да спазват указанията на Националния щаб, да са отговорни и самодисциплинирани към здравето си. Засилена е дезинфекцията в Казанлък, призовават се гражданите да си останат в домовете си.

Двама мъже нарушиха карантината си в Стара Загора, съобщиха от полицията. Вчера срещу тях са образувани досъдебни производства. Мъжети - на 40 и на 38 години, с нарушаването на предписанията за поставяне под карантина са нарушили мерките, издадени против разпространението или появата на заразна болест. Материалите по случаите са докладвани на Районна прокуратура - Стара Загора. Наказанията, предвидени в такива случаи, са лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров снощи съобщи, че са осигурени палатки за служителите на МВР, които проверяват на 10-те КПП-та на входно-изходните пътни артерии на територията на града. Проведени са разговори с ръководството на Областната дирекция на МВР проверяващите да влизат в положение на хората, които преминават по медицински нужди,които могат да докажат с всякакъв вид медицинска документация. 

В Стара Загора ежедневно се прави пълна  дезинфекция на целия град, за да се ограничи максимално възможността от зараза. Тодоров уточни, че спирането на междуселищните линии на обществения транспорт и редуцирането на градските автобусни и тролейбусни линии е с цел ограничаване на струпването на много хора на едно място. 

В помощ на старозагорци, които търсят информация, на официалния сайт на община Стара Загора има специална секция, в която могат да се информират и да открият най-важната информация, свързана с мерките за ограничаване на вируса.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 25 март

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

След пушене на вейп: Непълнолетен е приет в болница

За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата "Заедно за една по-чиста Стара Загора"

Община Стара Загора организира среща със студенти от Софийски университет

Старозагорската библиотека "Захарий Княжески" отбеляза своите 70 години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора