Григор Димитров стигна до първия си полуфинал на Мастърс турнир

26842
Григор Димитров стигна до първия си полуфинал на Мастърс турнир
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров си поднесе чудесен подарък за 23-тия си рожден ден и спечели, макар и след отказване, мача срещу германския ветеран Томи Хаас. Димитров все сет с 6:2 гейма, а след това Хаас се отказа заради проблеми в рамото. До момента, от два изиграни мача между двамата, Григор беше спечелил един - през 2011 година с 6:3, 6:2 2 Лос Анджелис, а загуби през миналата година четвъртфинала във Вашингтон с 6:7(5), 6:7(3), след като тогава нямаше нито един пробив в цялата среща.

Роджър Рашийд в Туитър: Григор, трябваше ли да се хвърляш на корта?

Треньорът на Григор Димитров Роджър Рашийд поздрави възпитаника си в Туитър за победата снощи над Томаш Бердих на осминафинала на тенис...

Срещата започна мъчително за Григор, който след един страхотен сечен скъсен форхенд допусна на свой сервис Хаас да му върне удар от упор на мрежата и се стигна до две точки, не поредни, за пробив за германеца. За щастие точно в решителните моменти Томи се пропука, като особено във втория случай пропусна чиста права от бекхенд, защото топката отскочи накриво от линията след сечен удар на Димитров.

Изнервен от пропуснатия шанс, Хаас на свой ред допусна опасност – при това 15:40. Германецът ги спаси, след като закова и ас, но Григор се закачи в гейма, изнерви Хаас с добра защита и проби при третия опит след крайно нетърпелив удар от форхенд на германеца.

Пробивът даде отличен шанс на Григор да си подсигури сета, след като нашето момче наниза десет поредни точки и стигна до 0:40 на сервис на Хаас. Германецът се спаси след отлични комбинации още след сервис, но Григор не се поддаде на разочарованието и успя да пробие при четвъртия опит, когато Хаас пак избърза и опита от равностойна позиция да натисне твърде силно форхенда, което доведе до аут – 4:1 гейма за нашето момче. Той затвърди и този пробив, пак на нула – 5:1. Остана време Григор да покаже за пореден гениалността си и с пъргавината на пантера да хване първо бекхенд воле на Хаас, после да върне и бекхенд смач, а за финал да спечели атрактивната точка за 30:40 в седмия гейм след форхенд по диагонала. В крайна сметка Григор затвори сета с 6:2 гейма, след като Хаас спаси сетбол на свой сервис, но при собственото си подаване българинът пак не му даде точка – три поредни сервис гейма на нула.

Крайно изненадващо обаче това се оказа и краят, след като в паузата Хаас, който до този момент удряше много мощно, макар и с доста грешки, се отказа. Така Димитров продължава напред и очаква на полуфинал победителя от мача Рафаел Надал - Анди Мъри. Срещата ще се играе утре, 17 май.

Григор на 23 с $3 милиона в сметката

Григор Димитров посреща своя 23-ти рожден ден днес с 2 896 127 долара в банковата сметка, спечелени само от тенис турнири. Това показва...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис