Жените са непредвидими - Азаренка също стегна куфарите в Мелбърн

20342
Снимки: Getty Images/Guliver

Коктейл от изненади – в това се превърна женската схема на тазгодишния Australian Open, след като днес успя да елиминира действащата шампионка на турнира Виктория Азаренка, при това с доста категоричен резултат – 6:1, 5:7, 6:0.

От 2010 година насам Азаренка не беше губила сет на нула, но днес се случи и това. Белорускинята имаше и седем поредн победи срещу Радванска, като водеше с 12:3 в баланса между двете, но днес всичко това нямаше значение.

Станислас Вавринка разплака Новак Джокович и цяла Сърбия

Трети пореден мач на Голям шлем и трети пореден в пет сета - но този път Станислас Вавринка успя да победи своя кошмар Новак Джокович. ...

В първия сет полякинята правеше каквото си иска, като набързо поведе с 5:0 гейма и позволи на Азаренка да вземе само един гейм, колкото да е за чест. Във вторият сет дойде моментът за битка – само първите четири гейма отнеха 19 минути, след като целият първи сет беше с дължина от 33 минути. Радванска проби за 3:2, но Азаренка направи рибрейк, при това на нула. Дойде и моментът за изравняване на резултата – световната номер две проби отново, при 6:5, при това пак на нула след няколко много добри изпълнения.

И когато всички очакваха Вика да започне обрата, Агниешка Радванска буквално смая тенис феновете. Резултатът бе спиращ дъха тенис, серия от фамозни отигравания, тотално предимство на полякинята, спечелването всеки един от тези шест гейма в заключителния сет и едва четвърта победа от 16 срещи с Азаренка. 

По този начин Радванска сложи край на прокобата да отпада на четвъртфиналите в Мелбърн - нещо, което ѝ се беше случвало цели четири пъти. Това бе и трети полуфинал за полякинята на турнири от Големия Шлем, а първите два бяха на последните две издания на „Уимбълдън” - отпадане на полуфиналите през миналия сезон и достигане до мача за титлата през 2012 година, когато загуби от Серина Уилямс. Добрите игри в Мелбърн доведоха и до изкачване на Радванска под №3 в WTA ранглистата, измествайки от тази позиция Мария Шарапова, а ако спечели трофея, ще изпревари и Азаренка, достигайки до №2 в света. 

В другия мач за деня, също изненадващо, Доминика Цибулкова разби Симона Халеп с 6:3, 6:0. Така Цибулкова и Радванска излизат на полуфинал в турнира.

Федерер се завърна на голямата сцена с гръм и трясък

6:3, 7:5, 6:4 - Роджър Федерер определено се завърна на голямата сцена, след като преди минути буквално размаза номер осем в схемата на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com