Станислас Вавринка преподаде урок по тенис на Давид Ферер

21815
Станислас Вавринка преподаде урок по тенис на Давид Ферер
Снимка: Getty Images/Guliver

Световният номер три и първа ракета на Швейцария Станислас Вавринка се класира за третия си финал през годината и първи на Мастърса в Монте Карло, след като победи убедително с 6:1, 7:6 (3) втората ракета на Испания Давид Ферер. На финала Вавринка очаква победителя от мача Роджър Федерер – Новак Джокович, който започва в 16:30 часа българско време.

Срещата започна ударно за шампиона от Australian Open – от самото начало той започна да диктува разиграванията, като особено от бекхенд правеше невероятни ъгли и караше Ферер да тича наляво-надясно като сервитьор. Резултатът беше пробив още в първия сервис гейм на дребничкия испанец, макар и от четвърти опит, а след това последва и втори за 4:0. Само в тези четири гейма Вавринка имаше десет печеливши удара срещу нито един на сметката на Ферер.

Роджър Федерер записа юбилейна победа 950

В огромна драма се превърна третият четвъртфинал на Мастърса в Монте Карло, в който един срещу друг застанаха великият Роджър Федерер и...

Чак при този огромен пасив Ферер беше забелязан от зрителите, но главно защото Вавринка определено се отпусна и от 40:15 на свой сервис позволи на Ферер два пъти да стигне до точка за пробив, но нищо повече – първата ракета на Швейцария се измъкна, стоварвайки два чудовищни печеливши форхенда. В крайна сметка дребничкият испанец записа гейм на честта, но сетът отиде в сметката на Станислас Вавринка с убедителното 6:1, като сетболът беше реализиран с изключителен бекхенд по правата. А представянето на швейцареца беше резюмирано най-добре от Sky Sports – Ферер трябва да се моли за божествена помощ.

Световният номер шест по чудо се размина с ранен пробив и във втория сет и това му вдъхна увереност, а нивото на Вавринка леко спадна. Именно това позволи на Ферер да удържи нещата и да вкара втората част в тайбрек. Там Вавринка започна с минипробив след унищожителен форхенд по диагонала, а след това с хубав сервис и малко късмет с филето на мрежата дръпна с 3:0 точки. Последва и нов изключителен бекхенд по правата с марка „The Stanimal”, което вече даде много сериозен аванс на Вавринка. Швейцарецът допусна връщане на единия минипробив, след като изстреля форхенд-диагонал далеч в аут, но след мощни удари в двата ъгъла на корта и хубава къса топка поведе с 5:2 точки, а Ферер направи двойна грешка за 6:2. При втория мачбол Вавринка затвори срещата и показа, че вече няма тенисист в света, който да не трябва да се съобразява с него. За Ферер от Монте Карло остана утехата, че спечели срещу Рафаел Надал за пръв път от 10 години насам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com