Позитано – перлата на Амалфийското крайбрежие

13716
Позитано – перлата на Амалфийското крайбрежие
Снимка: Pixabay

От всички диаманти, наредени в короната на Италия, Амалфийското крайбрежие блести най-силно. Ако се решили да посетите това райско местенце, но се чудите къде да отседнете, Позитано е едно от местата, които да обмислите. Градчето е и едно от най-известните туристически места в Италия. Добре маркираните маршрути за разходки го правят едно по-романтично място, идеално за бягство от ежедневието и шума на големите градове.

Ето какво трябва да знаете, ако искате да посетите Позитано:

Позитано е един от най-фотогеничните и цветни градове на крайбрежието. С вертикалните си къщи, обагрени в целунати от слънцето цветове като прасковено, розово и златисто, спускащи се към морето, със стъпаловидните си улици и хотели, облечени в глициния, с малките ресторантчета и модни бутици - Позитано е вълшебен град, който трябва да посетите поне веднъж в живота си.

Градът е един от най-стилните не само на Амалфийското крайбрежие, но и в цяла Италия. Той е първият, който внасял бански костюми от Франция. Самата moda Positano се зародила тук през 60-те години на миналия век. Едни от най-големите холивудски звезди предпочитат градчето за своите летни почивки и бягство от реалността. Великият Джон Стайнбек написал през 1953 г. в статия за Харпърс Базаар:

„Позитано те разтърсва дълбоко. То е място-съновидение, което не е съвсем реално, докато си там, но става болезнено реално, щом си тръгнеш.“

В това място има нещо вълшебно, което си струва да видите с очите си.

Chiesa di Santa Maria Assunta, църква с красив цветен купол, направен от музайка, е единствената забележителност в Позитано. Влезте вътре и се насладете на интериора и произведенията на изкуството, намиращи се в нея. Тя е една от най-популярните църкви за сватби и вероятността при посещението си да станете свидетели на такава е много голяма. Музеят Francesco Senesi, кокетно поместен между модните бутици, е домът на съвременното изкуство Позитано. Той е мястото, където млади художници и скулптури да излагат своите творения.

Позитано е родният град на известния ликьор от лимони -  лимончело. В града можете да видите как се прави той, да опитате и да си вземете бутикла за спомен. Интересното е, че то се прави от специален сорт лимони, които се отглеждат само там и са около два пъти по-големи от нормалните лимони.  

Амалфи – какво трябва да знаете, ако искате да посетите италианското бижу

Обявено от ЮНЕСКО за световно наследство и типичен пример за Средиземноморска красота,  Амалфийското крайбрежие е изкусителна комб...

Позитано е известен и с любовта си към модата. Той е рай за модните икони и световно известни знаменитости, които пазаруват в луксозните му бутици и магазини да световни модни марки.

След разходката из града, можете да посетите и околните дестинации: островите Капри, Ичия и Паестум, да се разходите до древния Помпей и да видите планината Везувий, или просто да се насладите на парещото слънце на някой от райските плажове на Позитано: Форнило или  Спиаджия Гранде.

Амалфийското крайбрежие и по-точно градовете Амалфи и Позитано, са райски кътчета, които непременно трябва да посетите, за да се докоснете до красотата на малките удоволствия.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Забраняват достъпа до една от най-странните природни забележителности в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия