11 неща, които ще ви помогнат да се отървете от тъмните кръгове под очите

3615
11 неща, които ще ви помогнат да се отървете от тъмните кръгове под очите
Снимка: iStock/Guliver

"Торбичките" и "синините" в областта около очите са козметичен проблем, който в една или друга степен тревожи почти всички. Основните виновници за тези нещастия са възрастовият фактор (кожата губи еластичността си и все по-често се образуват отоци) и наследствеността (кожните ви клетки може просто да са склонни към плътни мастни натрупвания).

Вторични такива могат да бъдат: дехидратация, липса на сън, алергични реакции, хормонален дисбаланс, неправилно хранене, лоши навици. Като цяло, дори тези от нас, които обикновено нямат торбички под очите, лесно могат да ги получат по време на настинка или сезонно заболяване. За щастие можем да се избавим от "очите на пандата". 

Как да премахнете тъмните кръгове под очите?

Измивайте лицето си с хладка вода. Горещите температури влошават подпухналостта и подчертават тъмните кръгове. Ако сте достатъчно толерантни към ниските температури, използвайте кубче лед, за да тонизирате лицето и периорбиталната област (ако по лицето ви има паяжини и спукани капиляри, увийте леда в домакинско фолио). За премахване на грима използвайте продукти на маслена основа: те бързо разтварят очната линия, спиралата и сенките, без да дразнят кожата.

Проверете продукта си: Понякога грижата за очите причинява подпухване. Понякога козметиката против бръчки може да предизвика алергии. Ако има и най-малкото подозрение, че подуването е свързано с нов крем или гел, не го използвайте поне 4-5 дни и вижте дали има разлика.

Премахване на торбичките под очите - може и в домашни условия

Използвайте околоочен крем с ретинол, който стимулира производството на колаген и изглажда кожата. Всички препарати с витамин А и неговите производни увеличават притока на кръв към тъканите, като ги уплътняват и по този начин правят "потъмнелите зони" по-малко забележими. Нанесете малко количество върху зоната под очите и нежно масажирайте в кожата. Имайте предвид, че ретинолът не действа веднага - понякога може да отнеме 10 до 12 седмици, за да видите видими резултати.

Избирайте продукти с кофеин, за да намалите подпухналостта под очите - той успокоява кръвоносните съдове и помага за отстраняване на излишната течност. По-лесен вариант е да приложите за кратко охладени пакетчета чай върху очите си (две пакетчета черен чай - той съдържа кофеин и танини - навлажнете с вода и поставете във фризера за няколко минути).

Намалете приема на алкохол и солени храни - и двете задържат течности в организма и допринасят за образуването на отоци. Между другото, храните, които помагат за премахването им, са диня, краставици, целина и магданоз. От друга страна, една от причините за тъмните кръгове под очите може да бъде дехидратацията, затова е добре да допълвате нормата за чиста питейна вода на ден (около 1-1,5 литра) ежедневно.

"Синините" под очите могат да се дължат на хиперпигментация, причинена от предозиране на слънцето или хормонален дисбаланс. Използвайте изсветляващ крем за периорбиталната област, но не го нанасяйте твърде близо до лигавицата - такива продукти обикновено съдържат мощни активни съставки.

Ако са необходими по-сериозни мерки за борба с кръговете под очите, можете да опитате лазерна терапия. Тази процедура разгражда мастните натрупвания под очите и изглажда кожата, което води до значително по-светъл тен. Друга процедура за здрави и отпочинали очи е интензивната фототерапия. Тя се основава на активното въздействие върху проблемните зони с импулси от високоинтензивна филтрирана светлина, в резултат на което мастните натрупвания се разграждат и кожата се изглажда.

Нормализирайте съня си. Правилната почивка е не само осемчасова почивка, но и правилно положение на тялото в леглото. Когато спите настрани или по корем, гравитацията изтегля течност под очите и това образува тъмни кръгове. Опитайте се да се научите да спите по гръб. Друг начин да подобрите качеството на съня си е да използвате допълнителна възглавница, за да повдигнете главата си и да помогнете за отвеждането на течностите от лицето.

5 експертни стъпки да се отървете от торбичките под очите

И накрая, причина за тъмните кръгове може да бъде структурата на лицето ─ например дълбоко разположени очи. Този проблем може да бъде решен с помощта на пълнители с хиалуронова киселина (запълват "празнотите", изравняват повърхността и болезнените сенки изчезват) или маскиране с козметика. Така че, когато правите грим за горния клепач, изберете тъмен цвят очна линия: тя ще отвлече вниманието от проблемните зони и ще направи очите ви ярки и живи. За долния клепач ще бъде полезен молив в нюд цвят: ако нарисувате с него мукозен контур, това ще добави блясък на погледа, а тъмните кръгове ще станат по-малко забележими.

Можете да прикриете признаците на умора и липса на почивка с помощта на коректор. Най-добре е да използвате продукти с кремообразна текстура: те са по-издръжливи и осигуряват плътно покритие. Използвайте коректор на жълта основа, ако тъмните ви кръгове под очите имат лилав оттенък, и коректор на прасковена основа, ако тъмните ви кръгове са кафеникави. Нанесете коректора върху триъгълната зона под очите и го втрийте в кожата с леки потупващи движения.

По-добре е да започнете от най-тъмното място, като постепенно се придвижвате към по-светлите зони. Не се доближавайте прекалено близо до долната линия на миглите; близо до линията на миглите всеки има бръчки, които ще се запушат с коректора и ще станат много по-забележими.

 

източник: https://www.marieclaire.ru/krasota/kak-izbavitsya-ot-temnyih-krugov-pod-glazami/

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Хороскоп Лъв днес, 1 май 2024 г.

Хороскоп Дева днес, 1 май 2024 г.

Кой хляб е най-здравословен срещу диабет?

Кога е най-подходящо да се бере лайка и как е правилно да се суши

Изследователи: Измиването на ябълките само с вода не е достатъчно

12 съвета, с които да избегнете качването на килограми по време на празниците

А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

3 скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com