15 уникални трика, които ще променят ежедневието ви

1750
15 уникални трика, които ще променят ежедневието ви

От разхлабени копчета и изтичащи сладкиши до заплетени кабели и отворени ципове, дребните неприятности могат да направят живота ни много по-труден, отколкото трябва. За щастие имаме полезни трикове, които да ни помогнат да избегнем тези малки трудности!

Признаваме – много от тях ще ви накарат да повдигнете вежди. Но повярвайте ни, когато казваме, че ще ви спестят пари и ще направят живота ви много по-лесен!

Още: Защо да слагаме дънки във фризера? Отговорът ще ви изненада!

  • Добавете чаена лъжичка сода за хляб, когато варите яйцата си и черупката ще се отдели лесно. Беленето на яйца може да бъде толкова изнервящо и отнема много време. Но с този бърз хак ще можете да ги обелите като професионалист!
  • Използвайте прозрачен лак за нокти, за да предпазите копчетата си от разплитане. Знаем, че звучи странно, но използването на няколко слоя прозрачен лак ще запази нишките на място и ще предотврати падането на копчетата ви. Няма да се притеснявате, че ще ги зашиете отново!
  • Създайте двойна закачалка за дрехи, като прикрепите щифтове от кенчета. Всичко, което трябва да направите, е да издърпате езичето, да го промушите върху закачалка и да използвате друга, за да я прекарате през втория отвор. Доста готино, нали?
  • Използвайте празна бутилка от лосион, за да съхранявате ценностите си на плажа. Каква умна идея! В крайна сметка никой не би искал да открадне бутилка лосион. Така че защо не го използвате, за да защитите телефона, портфейла и ключовете си?
  • За да не се изгорите, използвайте дълга пръчка спагети, за да запалите свещите си. Кой казва, че пастата е предназначена само за ядене? Ако някога сте останали със свещ, която има фитили, които са трудни за достигане, не се колебайте да посегнете към вашите спагети!
  • За да предпазите тенджерата с вряща вода от кипене, сложете дървена лъжица отгоре. Вярвате или не, поставянето на суха дървена лъжица върху тенджерата ще разбие тези пенливи мехурчета и ще предотврати преливането й. Така че не забравяйте да имате такава под ръка, когато приготвяте храна!
  • Ако имате нужда от щипка, за да закрепите вашите закуски, използвайте краищата на вашите закачалки с щипки. Спестете малко допълнителни пари, като пропуснете купените от магазина държачи за чипсове и създайте свои собствени! Щипките ще закрепят почти всичко.
  • Поставете халка от ключодържател на ципа си и го завъртете върху копчето, за да задържи ципа. Вероятно ви се иска да знаете за това преди много време. Но погледнете от добрата страна, никога повече не трябва да се справяте с неудобството то отворен цип!
  • Замразете мокра гъба в торбичка с цип, за да създадете пакет с лед, който няма да капе. На всички ни се е налагало да се справяме със спукани опаковки с лед, които капят навсякъде – и не е забавно. Но за щастие имаме този лайфхак, за да предотвратим бъркотията!
  • Използвайте щипки за пари, за да поддържате кабелите си организирани. Кой знаеше, че щипките за пари могат да се използват като кабелни организатори? В крайна сметка ще спестите много време, защото няма да се налага да разплитате куп кабели!
  • Поставете тестото за палачинки в шприц бутилка, за да избегнете големи бъркотии. Ще имате по-малко за почистване и вашите палачинки ще излязат наистина като палачинки.
  • Подредете дрехите си вертикално в чекмеджетата, за да имате по-лесен достъп до тях. Не само ще получите по-лесен достъп, но и ще спестите много място, защото ще можете да поставите повече дрехи! Кой може да каже не на това?
  • Още: 6 маркетингови трика, които ви карат да купувате ненужни неща

  • След като приготвите пуканки за микровълнова фурна, леко отворете плика и изтръскайте зърната. Вероятно си мислите, че не е голяма работа. Но вярвате или не, може случайно да сдъвчете тези досадни малки ядки на дъното на плика.
  • За да затоплите студената храна по-равномерно, разпределете я така, че да има кръг в средата. Винаги оставате с неравномерно загрята храна след затопляне в микровълнова? Ако е така, тогава този лайфхак е отговорът на вашите молитви!
  • За да избегнете разводненото ледено кафе, сменете обикновените кубчета лед с кубчета лед за кафе. Никой не обича разводнено кафе. За да запазите вкуса, всичко, което трябва да направите, е да направите свои собствени кубчета ледено кафе!
  • Вижте всички последни новини от Actualno.com

    Още от ПОЛЕЗНО:

    Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

    Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

    Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

    Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

    Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

    Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

    "Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

    5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

    Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

    Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

    Етикети:

    Помогнете на новините да достигнат до вас!

    Радваме се, че си с нас тук и сега!

    Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

    Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

    Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

    И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

    Банкова сметка

    Име на получател: Уебграунд Груп АД

    IBAN: BG16UBBS80021036497350

    BIC: UBBSBGSF

    Основание: Дарение за Actualno.com